Autor Societat
25 Febrer 2015 a 12:00

ICV-EUiA s’oposa al Quart Cinturó i reivindica la Ronda Vallès

Els ecosocialistes consideren “electoralista” la decisió de reprendre les obres

Quart Cinturó // Imatge del web de l'Ajuntament de Viladecavalls

Quart Cinturó // Imatge del web de l’Ajuntament de Viladecavalls

ICV-EUiA va expressar ahir el seu desacord amb l’anunci que va fer la setmana passada Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, on exposava l’acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment per reprendre les obres del Quart Cinturó.

Els ecosocialistes no confien en les paraules del conseller i asseguren que “és l’enèsima vegada que anuncien la represa de les obres, ja no sabem si creure’ns-ho, sona electoralista”. Carles Rodríguez, regidor del partit i cap de llista d’ICV Viladecavalls, exigia ahir que es garanteixi la seguretat i que es reorganitzi i es planifiqui l’espai adjacent a l’obra. Rodríguez recordava que, en aquests moments, el projecte Quart Cinturó – Via Orbital de Barcelona – està abandonat.

En aquesta mateixa línia s’expressava la diputada d’ICV-EUiA, Marta Ribas, que advertia del perill de continuar amb el projecte, “oficialment caducat del seu estudi d’impacte ambiental”, sense que se’n faci una reconsideració total, amb nous criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica.

Ribas va reivindicar la Ronda Vallès com a alternativa al Quart Cinturó. Segons la diputada, la ronda implicaria “menor impacte ambiental i menors costos”, a més d’aprofitar els corredors viaris ja existents i estar més propera als nuclis urbans.

Els ecosocialistes defensen que el govern de la Generalitat, d’acord amb el que ha aprovat el Parlament de Catalunya, hauria de reclamar al Ministeri de Foment la transferència de les competències i els recursos pressupostaris destinats a l’obra orbital B-40. Ribas va explicar que el Govern “ha de redactar un nou projecte de comunicació inter-local entre les poblacions del Vallès i, a més, ha de donar compliment al vigent Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona i el Pacte Nacional d’Infraestructures.

Pel que fa al tram Terrassa – Sabadell, la regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Terrassa, Eva Herrero, va destacar que el projecte necessita un nou disseny, que actuï en el marc del Pla Específic de Mobilitat del Vallès, que posi l’accent en la millora del transport públic, la xarxa ferroviària i la del tram-Vallès i que se centri en els intercanviadors entre la xarxa ferroviària, tramviària i de transport públic urbà i inter-urbà per carretera.

Switch to mobile version