Autor Economia
20 Febrer 2015 a 10:30

L’Associació Àmbit B30 celebra l’acord entre la Generalitat i Foment però no es conforma

Denuncien “pedaços” en alguns dels projectes desencallats

Una trobada de l’Àmbit B30 // Imatge cedida per Àmbit B30

Una trobada de l’Àmbit B30 // Imatge cedida per Àmbit B30

L’Associació Àmbit B30 veu bé que la Generalitat i el Ministeri de Foment hagin aconseguit desencallar la construcció d’infraestructures estratègiques com el Quart Cinturó o l’accés ferroviari al Port de Barcelona, però avisa que no en té prou i alerta que alguns dels projectes previstos van més encaminats a posar “pedaços” que a resoldre definitivament les deficiències. El president de l’Associació, Josep Monràs, valora l’anunci “positivament”, però reclama més inversió a Foment per afrontar els problemes “en la seva globalitat”.

Per una banda, Monràs creu que és bo que s’hagi posat data per començar a treballar de nou en la construcció d’infraestructures que l’Associació considera estratègiques. L’accés ferroviari al Port de Barcelona, el Quart Cinturó o el desdoblament de la línia R3, que ara s’han desencallat, són tres reclamacions històriques de l’entitat, que les havia tornat a exigir recentment en el document 62 actuacions prioritàries en matèria de mobilitat i infraestructures. Per altra banda, però, Monràs recorda que s’han desencallat parcialment i avisa que això impedirà resoldre les deficiències de manera definitiva.

En el cas de la línia de tren que uneix Barcelona amb Vic, l’acord entre les dues administracions inclou un desdoblament parcial. En concret, es col·locarà una segona via als trams entre Parets i Granollers, les Franqueses i La Garriga i Balenyà i Vic. Segons Foment, això garantirà tècnicament una freqüència de pas de 15 minuts i reduirà els problemes que afecten el servei diàriament. Monràs creu, en canvi, que “s’estan posant pedaços que no solucionaran els principals problemes de la línia” i avisa que “continuaran fent-s’hi embuts en els trams no desdoblats”. Per això el president de l’Àmbit B30 demana que es desdobli tota la línia i proposa fer les obres per trams perquè sigui més viable econòmicament.

En el cas del Quart Cinturó, Monràs també està satisfet per l’anunci, però assegura que no renuncien a la construcció global d’aquesta infraestructura, que consideren fonamental per connectar la zona del Vallès amb Barcelona. “El Ministeri ha d’adonar-se que cal invertir en aquest territori. Si no, ens debilitarem a nivell econòmic i industrial”, argumenta Monràs. L’Associació Àmbit B30 aplega 23 ajuntaments per potenciar econòmicament l’eix que envolta aquesta via.

Switch to mobile version