Autor Cultura
2 Febrer 2015 a 15:30

Terrassa, guardonada als Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català

L’alcalde, Jordi Ballart, felicita els premiats

Foto de família dels guardonats dels VII Premis Gaudí de Cinema

Foto de família dels guardonats dels VII Premis Gaudí de Cinema // Imatge cedida per Comedia

Jordi Ballart, l’alcalde de Terrassa, ha volgut donar l’enhorabona a les persones que van resultar guardonades ahir a la VII edició dels Premis Gaudí vinculades a la ciutat, a través de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) o del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC).

La pel·lícula [REC] 4: Apocalipsis, dirigida per Jaume Balagueró i rodada al Parc Audiovisual de Catalunya, va rebre dos guardons; i també va resultar premiada la dissenyadora de vestuari terrassenca Mercè Paloma. Alguns ex-alumnes de l’ESCAC van obtenir diversos premis: Àlex Villagrasa i Lluís Rivera (efectes especials) i Oriol Tarragó (so), i també la professora Mapa Pastor (muntatge).

L’alcalde Jordi Ballart ha destacat que «un cop més, la presència de Terrassa a la gala dels Gaudí posa de rellevància la qualitat del cinema que es fa a la ciutat i la bona formació que s’està donant a l’ESCAC. No passa any que no veiem pel·lícules rodades a Terrassa o fetes per persones formades a Terrassa guanyant algun Gaudí o altres guardons». L’alcalde, d’aquesta manera, ha traslladat als guardonats la seva enhorabona, i també l’agraïment «per contribuir a fer de Terrassa una capital de l’audiovisual català i internacional».

Ballart també ha posat de relleu «la importància estratègica del Parc Audiovisual de Catalunya en la promoció econòmica de la ciutat, creant llocs de treball i aportant valor afegit a la indústria local».

[REC] 4: Apocalipsis va guanyar en les categories de millor maquillatge i perruqueria i millors efectes especials/digitals, un premi ex-aequo amb Lamppost. En aquests dos films hi ha graduats de l’ESCAC com a responsables dels efectes especials – Àlex Villagrassa a Lamppost i Lluís Rivera a [REC] 4: Apocalipsis – mentre que la terrassenca Mercè Paloma es va emportar el Gaudí al millor vestuari per Stella Cadante. Finalment, van ser premiats per El Niño l’exalumne de l’ESCAC Oriol Tarragó, pel millor so, i la professora Mapa Pastor pel millor muntatge.

Diversos premiats ahir ja tenien algun Gaudí en la seva trajectòria. Mercè Paloma va guanyar el guardó l’any 2011 per Pa Negre, mentre que tots els títols de la saga [REC] han guanyat premis en una o altra categoria, excepte la primera, que es va estrenar abans de la creació dels Premis Gaudí.

Switch to mobile version