Autor Societat
2 Març 2015 a 13:00

Arrenca la desena edició del Mobile World Congress

El MWC desperta atenció a tot el món

Imatge de la web del MWCongress

Imatge de la web del MWCongress

Aquest matí, a les 9h, ha arrencat la desena edició del Mobile World Congress, que tindrà lloc a Barcelona fins el proper dijous, 5 de març. El MWC ha estat inaugurat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i el rei Felip VI, a les 10h. A l’acte hi han estat presents José Manuel Soria, ministre d’Indústria, María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya; i els alcaldes de Barcelona i l’Hospitalet, Xavier Trias i Núria Marín.

En el congrés d’enguany, el protagonisme serà per l’anomenat Internet de les coses, mostrant com a través del dispositiu mòbil s’accedeix a la informació, l’administració, i tots els àmbits de la vida.

El MobileWorld Congress espera 90.000 visitants al llarg d’aquests tres dies, que vindran des de 200 països, així com 2.000 empreses que convertiran Barcelona en l’aparador mundial de la telefonia mòbil. De fet, des de països d’arreu del món el congrés està generant un gran interès, cosa que s’ha pogut demostrar mitjançant l’etiqueta a Twitter #MWC15, que és trending topic des de primera hora del matí.

Ahir, abans que es donés inici oficial al MWC, la companyia Samsung i HTC van presentar les seves apostes (l’S6, per part de la companyia coreana; i un mòbil, un braçalet i unes ulleres de realitat virtual, per part de la taiwanesa).

A banda de convertir la ciutat de Barcelona en un referent mundial en la tecnologia mòbil, cal destacar el positiu impacte econòmic que dirà per a la ciutat, especialment en els sectors de l’oci, el transport i la restauració, i que es preveu que ascendeixi a 436 milions d’euros. Al llarg d’aquesta setmana s’han creat 12.600 llocs de treballa temporals per al congrés.

Cal destacar, també, el desplegament d’un 60% més d’efectius dels Mossos d’Esquadra que l’any passat, en part, per l’amenaça global de radicalisme islàmic.

Switch to mobile version