Autor Economia
7 Març 2015 a 17:30

Cecot no confia en la nova rebaixa de cotitzacions per impulsar els contractes indefinits

Considera que redueix les possibilitats de contractació

Antoni Abad, president de la patronal Cecot // Imatge del web de Cecot

Antoni Abad, president de la Cecot // Imatge del web de Cecot

El divendres 27 de febrer, en el debat sobre l’estat de la Nació, el Govern va aprovar en Consell de Ministres un reguitzell de mesures amb incidència directa en els àmbits laboral i tributari, com la nova rebaixa de les cotitzacions, que substituirà l’actual tarifa plana de cent euros, i que té per objectiu impulsar la contractació indefinida.

En el decurs d’aquesta setmana, la Cecot ha analitzat les propostes i mesures anunciades pel Govern de Mariano Rajoy. Antoni Abad, president de la patronal, va expressar la falta de confiança per part de la seva organització amb la nova rebaixa de cotitzacions, que consisteix en que els primers 500 euros de salari de cada nou contracte indefinit no cotitzin durant dos anys. “Sembla pensada com a mesura d’aflorament d’economia submergida”, criticava Abad.

Partint de la base dels resultats obtinguts arran d’una comparativa entre els costos d’un contracte ordinari indefinit, un contracte amb tarifa plana i un contracte amb la nova bonificació efectuada per L’Àrea d’assessorament laboral de l’organització, Cecot assegura que “es pot comprovar fàcilment que per a sous superiors a 750 euros/mes, tornen a incrementar-se els costos de cotització a la Seguretat Social. Així doncs, Abad, etzibava que la nova rebaixa, en comptes d’incentivar la contractació, “sembla que va en direcció contrària”.

Per mitjà d’un comunicat emès el dilluns, Cecot demanava també que el Govern comenci a tenir en compte l’opinió dels qui es veuran afectats directament per les noves mesures i que duguin a terme un anàlisi prèvia sobre la repercussió que tindrà en el col·lectiu que les ha d’implementar. Abad denunciava que “durant els últims anys ha estat pràctica habitual del Govern posar en marxa, unilateralment, mesures d’impacte directe sobre el teixit empresarial sense haver dialogat prèviament amb els agents implicats”.

Switch to mobile version