Autor Ensenyament
11 Març 2015 a 09:00

El Departament d’Ensenyament oferirà noves places per al proper curs

Augmenten els alumnes d’ESO i disminueixen els de P3

Irene Rigau en la roda de premsa del passat dilluns // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Irene Rigau en la roda de premsa del passat dilluns // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va presentar l’oferta de places per al proper curs escolar. El Departament d’Ensenyament oferirà 3.515 places i 110 grups més que el curs anterior per a les etapes d’educació infantil de segon cicle, primària i educació secundaria (ESO), el que suposarà un total d’1.077.548 places i 40.060 grups. A més, s’obriran 10 instituts nous, i 4 comptaran amb una nova seu.

En les etapes formatives, el segon cicle d’educació infantil comptarà amb 242.573 places, a l’educació primària n’hi haurà 510.675, i 324.300 per a l’ESO. Rigau va explicar que “busquem minimitzar els efectes d’una davallada demogràfica i poder fer una programació adequada a les necessitats dels alumnes”. A causa d’aquest decreixement, el nombre d’alumnes del segon cicle d’educació infantil disminueix, per això s’ofereixen menys places.

Per quart curs consecutiu, el nombre d’alumnes de P3 segueix disminuint, en canvi, de 2n a 6é de primària està creixent. Tot i això, l’oferta d’educació primària és creixent, incrementant en 2.125 places respecte al curs anterior. L’etapa que més creix és l’ESO, 5.090 places més que en el curs 2014-2015, per això s’obriran alguns centres nous.

Noves mesures

La consellera Rigau considera que les noves mesures ajudaran a la lluita a favor de l’èxit escolar. Una d’aquestes mesures va dirigida als infants que hagin nascut prematurs, permetent-los incorporar-se a P3 a una edat diferent, quan tinguin el nivell de maduresa convinent. També s’ha tingut en compte als infants amb malalties minoritàries o neuromusculars, ja que permetrà que els alumnes rebin tractament o rehabilitació als centres educatius. A més, alguns centres promouran actuacions d’informació per a les persones adultes. Ensenyament oferirà diversos cursos pels adults que no disposin del graduat escolar.

Matriculació i preinscripció

La preinscripció escolar començarà el 10 de març i acabarà el 17 de març. La majoria de les sol·licituds de preinscripció seran de P3, quan els nens inicien el primer curs d’educació infantil, i de l’ESO, quan els alumnes comencen els seus estudis a l’institut.

La matricula s’haurà de realitzar entre el 8 i el 12 de juny pels alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO, i entre el 25 i el 30 de juny per a la resta dels cursos de l’Educació Secundària Obligatòria.

Switch to mobile version