Autor Societat
2 Març 2015 a 11:00

Els iaioflautes de Terrassa reivindiquen l’ús dels casals gestionats per la Generalitat

Sol·liciten fer una presentació al Casal de la Gent Gran

Un grup de iaiofalutes de Terrassa entregant el text al coserge del Casal de la Gent Gran

Un grup de iaiofalutes de Terrassa entregant el text al coserge del Casal de la Gent Gran // Imatge cedida pel col·lectiu iaioflautes Terrassa

El passat divendres 27 de febrer, el col·lectiu dels iaioflautes de Terrassa va realitzar una acció reivindicativa al Casal de la Gent Gran de Terrassa – gestionat per la Generalitat – degut a la falta de resposta per part de l’administració a la sol·licitud que del col·lectiu per poder utilitzar l’espai per a la realització de les presentacions i assemblees que estan duent a terme en els diferents centre cívics i casals de la gent gran dels diversos barris de la ciutat.

Van lliurar-li un escrit al conserge del centre on s’explicava que en l’acte que volen dur a terme al casal, pretenen fer arribar el seu ple acord amb les finalitats del Manifest del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran celebrat a Sant Benet i organitzat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya el 8 d’octubre de 2014.

Entre els seus punts manifesta la necessitat que “Catalunya pugui gaudir d’un estat de benestar que sigui exemple de solidaritat, atenció social i sanitària… i que garanteixi el respecte a la dignitat i a la identitat de cadascun”; es sol·licita la màxima reducció de les llistes d’espera “en tots els àmbits d’atenció a les persones” i una “política diferent que permeti reformar les estructures potenciant l’economia productiva i deixant de banda l’especulativa… i creant llocs de treball sòlids i dignes, que contribueixin eficientment al manteniment del sistema de pensions”.

Al manifesta es demana també “un repartiment més equitatiu de la riquesa”, la correcció de la situació de la precarietat laboral, el combat contra el frau fiscal, l’evasió de capital i l’economia submergida, així com la inversió en educació, recerca, coneixement i conservació mediambiental. I finalment, es sol·licita “la derogació de la reforma de l’actual sistema públic de pensions. I també implementar un sistema fiscal progressiu i just”.

Amb aquest escrit el col·lectiu dels iaioflautes de Terrassa va demanar als responsables administratius del Casal de la Gent Gran que els donessin la oportunitat d’explicar qui són i què fan per la gent gran del centre de Terrassa.

Switch to mobile version