Autor Cultura
10 Març 2015 a 16:30

Els museus de Terrassa faran descompte als visitants que arribin en FGC

Tres bitllets combinats

Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya // Foto: Antonio Pérez

L’Ajuntament de Terrassa, Ferrocarrils de la Generalitat i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, subscriuran en els propers dies un conveni – aprovat el passat divendres per la Junta de Govern Local de Terrassa – que permetrà, es preveu que a partir del 17 de març, que aquelles persones que arribin a Terrassa en FGC puguin gaudir de descomptes a les seccions del Museu de Terrassa i al mNACTEC.

Aquest conveni de col·laboració i promoció turística estableix la creació de bitllets combinats, alhora que concreta també la col·laboració entre les parts per a la seva comercialització i difusió. Els bitllets combinats resultants seran els següents:

Combinat Medieval Vallparadís: inclou bitllet d’anada i tornada en FGC des de qualsevol punt de la línia Barcelona-Vallès, i entrada a la Seu d’Ègara i al Castell de Cartoixa de Vallparadís. Segons l’estació d’origen, la tarifa general oscil·larà entre els 7,45€ i els 10,40€, mentre que la tarifa escolar serà d’entre 5,55€ i 7,65€. En tots els casos, el preu per a menors de sis anys serà 4€ més baix, ja que aquests infants tenen entrada lliure a totes les seccions del museu de Terrassa.

Combinat Modernista: inclou bitllet d’anada i tornada en FGC des de qualsevol punt de la línia Barcelona-Vallès, i entrades al mNACTEC, Casa Alegre de Sagrera i Masia Freixa. Depenent de l’estació d’origen, la tarifa general oscil·larà entre 7,45€ i 10,40€, mentre que la tarifa escolar anirà de 5,35€ fins a 7,45€. En tots els casos, el preu per als menors de vuit anys serà de 2€ menys, i pels menors de sis anys, de 4€ menys, ja que l’entrada és gratuïta en els diversos equipaments segons les diferents franges d’edat.

Combinat descobreix Terrassa: inclou bitllet d’anada i tornada en FGC des de qualsevol punt de la línia Barcelona-Vallès, i entrades per a la Seu d’Ègara i el mNACTEC. Depenent de l’estació d’origen, la tarifa general oscil·larà entre 7,45€ i 10,40€, mentre que la tarifa escolar anirà de 5,35€ fins a 7,45€. En tots els casos, el preu per als menors de vuit anys serà 2€ inferior, i pels menors de sis anys, 4€ inferior, ja que l’entrada és gratuïta en els diversos equipaments segons les diferents franges d’edat.

La part dels museus en el preu dels tres combinats es correspon a la tarifa reduïda prevista en les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Terrassa, i en el cas del mNACTEC en els acords de l’Agència Catalana del Patrimoni cultural. Per part dels FGC, la rebaixa en la part proporcional que correspon al viatge és aproximadament el 20%. Així, els combinats suposen pels usuaris estalvis que poden arribar als 5,60€. A més, els tres combinats seran igualment vàlids per a tots els dies d’obertura dels museus, sense variar el preu per ser dia feiner o festiu. La revisió d’aquestes tarifes serà anual, segons s’ha establert en el conveni.

A banda de ser un atractiu que pretén incidir en l’increment de visitants per a la ciutat, el conveni també significarà per a Terrassa beneficiar-se de la promoció que suposarà la campanya que els FGC posarà en marxa properament per a difondre aquests bitllets combinats, així com d’altres que l’empresa ja ha acordat amb diverses ciutats del principat.

Per tal de conèixer l’acord es pot consultar el Conveni entre els FGC i els Museus de Terrassa.

Switch to mobile version