Autor Cultura
2 Març 2015 a 09:00

“Jo sóc VxL. I tu?”, el nou concurs de vídeos

El vídeo ha de recollir els testimonis dels voluntaris per la llengua

Jo sóc VxL. I tu? // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Jo sóc VxL. I tu? // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

El Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística impulsen el concurs de vídeos Jo sóc VxL. I tu?, al qual tothom hi pot participar a través de les xarxes socials. Aquesta iniciativa pretén recollir el testimoni dels participants del programa Voluntariat per la llengua. El concurs es complementarà amb un de posterior, que recollirà les vivències dels aprenents.

L’objectiu dels vídeos és conèixer el punt de vista del voluntari, mostrant-nos la seva tasca i experiència en el VxL, i alhora promore una reflexió sobre els valors del programa. El vídeo ha de recollir l’experiència de participar en el programa, les motivacions del voluntari, anècdotes o situacions entranyables, entre d’altres. Els vídeos poden estar fets amb qualsevol dispositiu i amb qualsevol tècnica. Més tard, el jutjat valorarà l’originalitat, la creativitat, el missatge, la qualitat lingüística i audiovisual i la capacitat de síntesi i transmissió dels valors del programa. També es valorarà l’èxit dels vídeos en les xarxes socials.

Per participar-hi, cal haver sigut voluntari del programa Voluntariat per la llengua, enregistrar un vídeo de 30 segons com a mínim o 60 com a màxim, publicar-lo a través de Youtube o Vimeo i compartir-lo a Twitter, mencionant a @vxlcat i amb l’etiqueta #josócVxL. També es pot publicar en la pàgina de Facebook de VxL.

La data límit per presentar les peces audiovisuals és el dilluns 23 de març, i el divendres de la mateixa setmana, el 27 de març, ja es donaran a conèixer els guanyadors. El concurs compta amb el patrocini de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) i del TR3SC. El guanyador rebrà una estada d’un dia en pensió completa per a dues persones en un alberg de joventut de la XANASCAT i un lector de llibres digitals. Tant el vencedor com els finalistes seran obsequiats amb un carnet TR3SC per a un any.

Switch to mobile version