Autor Cultura
2 Març 2015 a 17:00

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, campiona del XIV Torneig Intercasteller de Futbol

La Millor Afició, els Castellers de la Sagrada Família

Imatge d'un partit del Torneig Intercasteller // Imatge cedida pels Castellers de Terrassa

Imatge d’un partit del Torneig Intercasteller // Imatge cedida pels Castellers de Terrassa

Aquest cap de setmana, Terrassa ha acollit el XIV Torneig Intercasteller de Futbol, organitzat pels Castellers de Terrassa, que van aportar tota la il·lusió, efectius, mitjans i esforç per tal que totes les colles gaudissin d’un gran cap de setmana.

El Recinte Firal va ser el centre neuràlgic del torneig, en el qual van participar un total de 32 colles, des de dissabte al matí i fins diumenge al migdia. A banda del Recinte Firal, es van disputar partits al CEIP França, el CEIP Abat Marcet, l’IES Montserrat Roig i l’IES Terrassa, a més del Poliesportiu Municipal de la Maurina, que va acollir els partits pel tercer i quart lloc i la final.

La rebuda de les colles va ser el dissabte a les 9 del matí al Recinte Firal de Terrassa, i a les 10h es van iniciar els partits de la fase de grups a totes les seus. A banda dels equips de futbol, la majoria de colles també lluitaven per ser l’afició més sorollosa i original.

En acabar els partits, la Hermandad San José de Arbucena de Terrassa va preparar una parella per als més de 1300 participants, per tal de recuperar forces, i a la nit, els castellers van gaudir d’un concert i una festa a la sala Faktoria.

El diumenge al matí, el Grup de Gralles Castellers de Terrassa van començar les matinades, que donaven el tret de sortida a un diumenge que hauria de servir per decidir qui seria el campió del torneig, la millor afició, i la classificació completa del Torneig. Els components del Drac de Terrassa, per la seva banda, van preparar una botifarrada per als participants.

Els partits de semifinals els van disputar els Al·lots de Llevant, davant els Castellers de Vilafranca; i els Minyons de Terrassa davant la Colla Vella dels Xiquets de Valls – semifinals en què es va viure algun moment més propi d’un cap de futbol professional que no pas d’una trobada festiva -; i la final va ser entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Al·lots de Llevant. La final es va disputar al Pavelló Municipal de La Maurina, on també es va disputar la final de consolació. El campió, finalment, va ser la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va derrotar els manacorins per 3 gols a 0.

Després dels partits, al Recinte Firal es va procedir a dinar i a l’entrega dels premis, tant col·lectius com individuals; un recordatori per a totes les colles participants i les que venien a fer de públic, i el Premi a la Millor Afició, que va ser per als aficionats dels Castellers de la Sagrada Família.

Switch to mobile version