Autor Política
26 Març 2015 a 17:00

Les CAV denuncien la lentitud de les respostes a les seves preguntes al Consell Comarcal

Les han rebut fa poc, i aviat es pronunciaran

Imatge d'una reunió de les CAV al febrer // Imatge de Twitter de les CAV

Imatge d’una reunió de les CAV al febrer // Imatge de Twitter de les CAV

En el Consell Comarcal del passat 13 de març, el conseller J.M. Osuna va adreçar al ple del Consell un seguit de preguntes sobre les irregularitats que presumptament s’han produït durant anys en aquest organisme. La presidenta del Consell, Pepita Pedraza, va ser incapaç de respondre’n cap, va derivar-ho a una resposta escrita, que el passat dia 18 encara no havia arribat a les Candidatures Altervatives del Vallès.

J.M. Osuna, el conseller de les CAV, va demanar a la presidenta per les novetats sobre la contractació del gerent, J.M. Piedrafita, que està essent investigada per un jutjat de Terrassa; també per la contractació, també presumptament irregular, de l’arquitecta del Consell Comarcal: «en aquest cas segons les informacions publicades, s’apunta al Cap de Serveis Centrals, el senyor Lucio Villasol, que presumptament no reuniria la categoria professional adequada per desenvolupar la funció de president del tribunal de selecció», va dir el conseller, demanant pel posicionament i les mesures o decisions preses al respecte. La tercera pregunta era sobre la contractació d’Alfredo Moreno, exsecretari de la FMC, com a personal eventual del Consell. En aquest cas, Osuna demanar com podia ser que una persona imputada des del 2012 en el Cas Mercuri, i que va ser destituïda del càrrec en el moment que va esclatar l’escàndol dels presumptes sobresous a la FMC, hagués estat «des de l’inici de la legislatura fins el 10 de juliol de 2014, personal eventual en la funció d’assessor de suport extern, en matèries de serveis supramunicipals i mancomunació cobrant anualment 4.042,36€ bruts», és a dir, que «durant aquest temps aquesta persona imputada ha estat fent tasques ni més ni menys que de personal de confiança cobrant».

El conseller J.M. Osuna ha rebut recentment les respostes per escrit per part de la presidenta, de qui, segons el comunicat emès per les CAV el passat 18 de març, creuen que és inaudit que no tingui coneixement de l’estat processal en què es troben aquestes causes, i que és antidemocràtic ocultar informació als representants electes de la ciutadania. Les CAV consideren que el Consell Comarcal era una peça més de l’entramat del bustisme, que entre d’altres fets investigats també pel Cas Mercuri, feia servir aquest organisme i els consorcis comarcals per col·locar personal afí amb finalitats partidistes.

Les CAV faran públic un comunicat en els propers dies per tal de valorar les respostes que han rebut per part de la presidenta.

Switch to mobile version