Autor Economia
12 Març 2015 a 17:30

L’IPC va decréixer un 0,8 interanual el mes de febrer a Catalunya

Els decrements més elevats, els transports (-5,9)

Imatge de la web de l'Idescat

Imatge de la web de l’Idescat

L’IPC va decréixer un 0,8 interanual a Catalunya al febrer del 2015. Els grups més inflacionistes han estat altres béns i serveis (1,9%) i begudes alcohòliques i tabac i ensenyament, amb increments de l’1,3%. Els decrements més elevats, per contra, els van registrar els transports (-5,9) i les comunicacions (-4,8).

L’IPC (Índex de Preus de Consum) mesura l’evolució en el temps del nivell de preus dels béns i serveis de consum adquirits per la població que resideix en habitatges familiars a Espanya. Es considera despesa de consum el flux monetari realment pagat per l’adquisició de béns i serveis tipificats així en una nomenclatura elaborada expressament per l’INE a partir de la COICOP (Classification Of Individual Consumption by Purpose), harmonitzada de la Unió Europea. En queden excloses les despeses que es poden considerar d’inversió, com ara l’adquisició d’habitatge en propietat.

Els preus es recullen cada mes en 177 municipis, i prop de 29.000 establiments serveixen de mostra per tal de recollir els 220.000 preus amb els quals es calcula cada mes l’IPC. El cistell de consum el composen un total de 489.

Switch to mobile version