Autor Societat
11 Març 2015 a 09:15

‘Papers sense contracte’ torna a presentar peticions d’informe d’arrelament sense contracte

Denuncia la dificultat dels “sense papers” per obtenir un contracte

Imatge de l'Assemblea de 'Papers sense contracte' a Terrassa // Imatge cedida

Imatge de l’Assemblea de ‘Papers sense contracte’ a Terrassa // Imatge cedida

Aquest matí, a les 9h, la campanya Papers Sense Contracte torna a presentar peticions d’informe d’arrelament sense contracte. Ho farà a 11 localitats de Catalunya, entre elles, a Terrassa; concretament a l’Ajuntament i als Centres Cívics de La Maurina, de Can Palet i de Ca n’Anglada.

La primera presentació d’aquestes peticions va reunir prop de mil persones en set localitats de Barcelona. Després de la darrera reunió amb la Generalitat de Catalulnya, el passat 25 de febrer, avui, immigrants de deu localitats de Catalunya tornaran a lliurar als ajuntaments corresponents sol·licituds d’arrelament sense contracte de treball. Amb aquesta acció es pretén tornar a posar de relleu que el requisit del contracte que exigeix l’actual legislació és, en la pràctica, del tot inassumible per a la gran majoria de la població estrangera que viu al nostre país.

La reunió amb la Generalitat va obrir la porta a la concessió d’informes d’esforç d’integració sense necessitat de contracte, tot afirmant que aquest procés es generalitzaria a tot Catalunya. A l’espera que aquesta generalització es produeixi, i per tal de fer pressió per ella, avui es presentarà documentació en poblacions que, sense haver aprovat cap moció específica, estiguin disposades a fer servir aquesta via per a la concessió d’informes favirables a les persones immigrades especialment vulnerables.

Simultàniament, la campanya Papers sense contracte ha sol·licitat una reunió amb la Subdelegació del Govern per negociar la flexibilització dels requisits per a la regularització, i d’aquesta manera, possibilitar que les persones immigrants puguin accedir al permís de residència, o renovar-lo, sense necessitat de disposar d’un contracte de treball.

La campanya ve denunciant des de fa prop de dos anys la greu dificultat que representa per a les persones «sense papers» aconseguir un contracte de treball d’un any amb un salari igual o superior al Salari Mínim Interprofessional en còmput anual, en un país on hi ha diversos milions de desocupats, i amb una creixent economia submergida. La situació d’irregularitat administrativa aboca a moltes persones a una greu exclusió social, que els fa més vulnerables a l’explotació laboral i a l’economia submergida, a la dependència de màfies que venen contractes inservibles, a la impossiblitat d’obtenir un habitatge, a la manca d’accés a la sanitat i a les dificultats per a una educació de qualita: en definitiva, els prova d’una vida digna a la qual té dret tota persona.

Switch to mobile version