Autor Economia
10 Març 2015 a 16:00

PIMEC demana a l’estat que no oblidi les pimes en la reforma de la formació contínua

Proposa mesures per facilitar que entrin al sistema

pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC no vol que el govern espanyol es desentengui de les pimes en la reforma del sistema de formació contínua. L’executiu estatal està decidit a dissenyar de nou aquest projecte, que va destinat a persones aturades, però també a treballadors en actiu i a empreses de diversos sectors. La crisi ha sentenciat l’actual model de formació i per això el govern s’ha vist obligat a canviar-lo. PIMEC veu ara una oportunitat perquè el nou sistema tingui en compte a les pimes, un sector de l’empresariat que fins ara havia quedat pràcticament exclòs del model.

Per aconseguir que les petites i mitjanes empreses tinguin una porta d’accés més gran al nou sistema de formació, la patronal catalana demana a l’executiu central que escolti les demandes del sector. D’entrada consideren que els empresaris haurien de poder participar en els cursos que es fan als seus treballadors. A més, també creuen que les empreses més petites han de tenir dret a acumular les quotes de formació –que són d’uns 420 euros per a les organitzacions de menys de cinc treballadors- perquè així, a la llarga, podrien finançar cursos més llargs o més cars. En aquest mateix sentit, PIMEC reclama que es permeti a les pimes agrupar les quotes per sectors o àmbits territorials.

L’altra gran pota que sustenta les reclamacions de la patronal és la de la gestió administrativa. PIMEC considera imprescindible que s’agilitzin els processos per accedir als ajuts que algunes empreses necessiten per poder participar als cursos de formació. A més, recorda que les microempreses tenen molts menys recursos per poder fer front als costos de formar als seus treballadors i creu que això s’hauria de compensar amb incentius fiscals. La patronal de la petita i mitjana empresa està convençuda que només amb mesures d’aquest estil es podrà revertir la tendència de l’actual sistema, del qual han anat desapareixent les pimes.

Switch to mobile version