Autor Cultura
5 Març 2015 a 16:30

Presentat a la Masia Freixa el llibre “El jardí de la Masia Freixa. L’art dels jardins a la Terrassa industrial”

Ha estat editat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris

Presentació del llibre “El jardí de la Masia Freixa. L’art dels jardins a la Terrassa industrial // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Presentació del llibre “El jardí de la Masia Freixa. L’art dels jardins a la Terrassa industrial // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat aquest migdia a la Masia Freixa el llibre “El jardí de la Masia Freixa. L’art dels jardins a la Terrassa industrial”, de Maria Mercè Compte, Teresa Garcerán i Montse Rivero.

El llibre ha estat editat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i el Servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Terrassa.

 El jardí de la Masia Freixa, dissenyat per l’artista terrassenc Rafael Benet i Vancells, s’inscriu dins la història de l’art dels jardins com a assaig d’una nova concepció de la jardineria a Catalunya. Durant dècades va ser d’ús privat fins que, als anys 60 del segle XX, l’Ajuntament de Terrassa va adquirir la masia i els seus jardins van esdevenir el primer parc públic de la ciutat.

L’acte ha comptat amb la presència d’una de les autores, Maria Mercè Compte, i de Joaquim Camps en representació de la Institució Catalana d’Estudis Agraris. També hi han estat presents el regidor de Parcs i Jardins, Pedro Domínguez; i el tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Alfredo Vega.

Switch to mobile version