Autor Societat
18 Març 2015 a 15:30

Quinze anys del Cinema Catalunya com a equipament municipal

Per celebrar-ho es projectarà “Todo sobre mi madre”

Cinema Catalulnya // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Cinema Catalulnya // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Aquesta setmana es compleixen 15 anys de l’inici de la nova etapa del Cinema Catalunya com a equipament municipal. Per tal de celebrar-ho, el proper dimecres 25 de març es projectarà a les 19.30h el film “Todo sobre mi madre”, de Pedro Almodóvar, el primer film que es va poder veure en la nova etapa del Catalunya com a equipament de propietat municipal. Es tractarà d’una sessió única i gratuïta per al públic fins a completar l’aforament de la sala.

Va ser el 16 de març de l’any 2000 quan el Cinema Catalunya va obrir les portes com a cinema municipal després del tancament de la sala la tardor de l’any 1999, enmig d’una època en què van tancar molts cinemes arreu del país. L’Ajuntament de Terrassa es va fer càrrec de la programació del Cinema Catalunya durant les festes nadalenques mentre es desenvolupa el procés d’adquisició del cinema.

El film encarregat d’obrir aquesta nova etapa va ser “Todo sobre mi madre”, de Pedro Almodóvar, que en aquells moments encetava la seva cursa cap als premis Oscars. Després d’aquelles festes de Nadal, el cinema va tancar durant uns mesos per dur-hi a terme unes remodelacions, i finalment, el 16 de març del 2000 es va celebrar la inauguració del renovat Cinema Catalunya. Cal comentar però, que aquell mateix any van tancar els cinemes Rambla i Principal, quedant el Catalunya com únic cinema en funcionament al centre del municipi.

L’any 2013 es van realitzar unes obres d’accessibilitat a l’edifici, d’acord amb els compromisos del Pacte Terrassa per l’Accessibilitat Universal. Les obres van consistir en una plataforma elevadora que permet salvar els esglaons de l’entrada, així com en la reserva de cinc places per a persones amb mobilitat reduïda i la creació d’un lavabo adaptat a la Sala 1.

Més endavant, l’any 2014, es van digitalitzar les dues sales del cinema, un fet que ha permès millorar molt notablement tant la imatge com el so de les filmacions programades. La implementació del sistema digital, també ha permès incrementar l’oferta de les pel·lícules, ja que la majora de les distribuïdores ofereixen les còpies en format digital.

Una de les característiques del Catalunya és la priorització de la qualitat davant l’èxit comercial, oferint una programació alternativa als blockbusters de les sales comercials. La sala petit, batejada com a Club Catalunya, té una programació diferenciada, i des del 2001 és la seu terrassenca de la Filmoteca de Catalunya.

El Cinema i Club Catalunya està gestionat per la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, S.A, empresa municipal que també gestiona el Canal Terrassa Vallès i la Ràdio Municipal de Terrassa.

Switch to mobile version