Autor Economia
8 Març 2015 a 09:00

Reempresa definirà els estàndards de qualitat de les plataformes de transmissió d’empreses

L’ha escollit la UE per liderar el projecte EU4BT

Reunió de Reempresa amb les seves entitats col·laboradores

Reunió de Reempresa amb les seves entitats col·laboradores // Imatge cedida per la Cecot

La Unió Europea va escollir dimecres passat el Centre de Reempresa de Catalunya per definir els estàndards de qualitat de les plataformes de transmissió d’empreses. Aquest empresa, juntament amb Sowaccess, Hogeschool Utrecht i l’associació europea Transeo, lidera el projecte “EU4BT” Engaging Users for Business Transfer, que té com a principal objectiu establir la llavor del futur mercat europeu a través de la connexió de plataformes que operen actualment al continent. La Comissió Europea estima que 450.000 empreses són transmeses cada any, afectant 2 milions de llocs de treball, motiu pel qual és necessari desenvolupar plataformes i serveis de reemprenedoria més efectius.

EU4BT, que s’ha estat desenvolupant durant 18 mesos, permetrà elaborar un estudi únic fins al moment en aquest camp; un estudi acadèmic sobre l’estat actual de les plataformes ja existents arreu d’Europa, combinat amb la celebració de reunions amb els responsables d’aquests serveis. El projecte recollirà informació sobre el model de negoci, la metodologia de matching i la tecnologia amb què funcionen per tal d’identificar les millors pràctiques i poder elaborar recomanacions. EU4BT es troba emmarcat dintre del nou marc d’actuació de suport a la PIME de la Comissió Europea, el programa COSME (Competitivitat per a la Petita i Mitjana Empresa), pel qual s’han compromès a afavorir la transmissió d’empreses arreu d’Europa.

Transeo és la primera associació europea del sector de la transmissió de petites i mitjanes empreses a Europa, i busca promoure l’intercanvi de bones pràctiques i coneixement entre entitats del sector per tal d’estimular la transmissió de PIMES a tota Europa. Sowaccess és una entitat pública responsable del servei de transmissió d’empreses del Govern de Bèlgica. Per últim, Hogeschool Utrecht és l’Escola de negocis d’Utrecht, a Holanda.

Switch to mobile version