Autor Societat
12 Març 2015 a 16:30

Terrassa es cada cop més atractiu pels turistes europeus i de la resta de l’Estat

Segons EDDETUR, el 98,9% dels visitants recomana la destinació

La catedral del Sant Esperit de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

La principal raó per visitar Terrassa és el seu patrimoni artístic // Foto: Sergi Colomer

Durant el 2014 les visites de turistes a Terrassa de la resta de l’Estat Espanyol (21,2%), van créixer un 2,6%, destacant els visitants de Madrid (1,8% més respecte al 2013). Pel que fa als visitants de la resta d’Europa també han crescut un 2,4%, amb un 7,8% de visitants de França. D’aquesta manera, el total de visitants d’Europa ha estat del 23,1%. Quant als visitants de la resta del món, el total de turistes ha estat del 13,9%, registrant un mínim descens del 0,6%. Respecte al perfil del visitant, aquest correspon en un 51,9% al d’una dona d’una franja d’edat entre els 45 i 64 anys i majoritàriament provinent de Catalunya (48,7%).

Aquests són els resultats del darrer informe EDDETUR 2014, impulsat per la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona per conèixer el perfil dels turistes i visitants de la província de Barcelona. Lo més significatiu del citat informe és que el turista recomana com a destinació la ciutat de Terrassa en un 98,9%, superant totes les expectatives previstes.

El 54% de les persones enquestades ja havia visitat la zona en alguna ocasió anteriorment, fent-ho amb la parella el 32,5 %. El principal motiu per triar la ciutat com a destinació és la de passar uns dies de vacances i lleure (51,1 %) sent el principal motiu les visites al patrimoni cultural. En segon lloc, la motivació ha estat la visita a amics o familiars (23,6 %), seguit de motius professionals (13,3 %). Majoritàriament, els visitants venen amb vehicle propi (45,4%) o amb tren (30,3%).

També cal destacar que un 44,5 % de les persones enquestades pernocta a la ciutat (+11,2% respecte al 2013). Dels i les turistes que han pernoctat a Terrassa, el 62,1% s’ha allotjat en un hotel (+13,2 %), el 33,1% en casa de familiars o amics (-2,8%), el 2,4% en un apartament turístic (+0.9%), i la resta de turistes en altres tipus d’allotjament.

Terrassa forma part del Programa d’enquestes en la demanda en destinació turística impulsat per la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona per conèixer el perfil dels turistes i visitants de la província de Barcelona. En aquest sentit l’informe de dades de Terrassa és fruit de les 380 enquestes realitzades pel laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Switch to mobile version