Autor Societat
18 Març 2015 a 16:00

Un grup d’experts en incendis forestals visita la seu central dels Bombers

Volia conèixer com actua el cos català

Els experts escolten atentament les explicacions d’un bomber a l’interior d’una de les tendes de campanya que s’utilitzen quan es produeix un incendi com a centres de comandament // Imatge cedida pel cos de Bombers

Els experts escolten atentament les explicacions d’un bomber a l’interior d’una de les tendes de campanya que s’utilitzen quan es produeix un incendi com a centres de comandament // Imatge cedida pel cos de Bombers

Un grup d’experts en incendis forestals van visitar dilluns les instal·lacions de la seu central dels Bombers de la Generalitat. L’objectiu dels professionals, que provenien de diversos països europeus, era conèixer de prop la tasca que fa el cos català a l’hora d’actuar contra aquest tipus de focs. Els Bombers van ensenyar-los les instal·lacions de Cerdanyola del Vallès i van oferir-los diverses xerrades per explicar com gestionen un incendi al bosc.

A la visita, en què també hi van assistir directius del cos, com ara Albert Vilanova, subdirector general operatiu; Manel Bosch, cap de la Sala Central; o Sebastià Massagué, responsable de la Divisió de Grups Especials, els Bombers van desgranar als experts quines estratègies utilitzen i apliquen per sufocar un incendi forestal. A més, també van oferir-los una demostració de diversos vehicles i equipaments que els permeten combatre aquests focs.

La visita dels experts s’ha produït en el marc d’una reunió anual que promou el Ministeri d’Agricultura i que se celebra coincidint amb la IV Setmana Forestal Mediterrània. Aquest projecte és un punt de trobada per a investigadors, polítics, empresaris i organitzacions de la societat civil que serveix per debatre com lluitar contra els focs al bosc.

Switch to mobile version