Autor Societat
10 Març 2015 a 17:00

Vacarisses i Viladecavalls s’incorporen al projecte Recooperem

Per la lluita contra la pobresa i el malbaratament alimentari

recooperem

Els municipis de Vacarisses i Viladecavalls s’han incorporat, a partir d’aquest mes de març, al projecte Recooperem per distribuir aliments cuinats a famílies amb situacions socials i econòmiques complicades. “Recooperem, cuina per compartir” és un projecte del Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental que lluita contra la pobresa i el malbaratament alimentari, en favor de la inclusió social i la suficiència alimentaria. Aquests dos municipis s’afegeixen a Rellinars, que va iniciar el projecte el setembre de l’any passat.

A Vacarisses els àpats s’acumulen a l’escola bressol El Xic, la qual disposa d’un congelador i d’un espai adequat per la conserva dels aliments. A Viladecavalls hi participen les escoles Rosella i Roc Blanc, les quals acumulen els àpats i després aquests es transporten a l’Edifici Social de l’Ajuntament on els distribueix l’Associació Vida i Pau.

L’empresa que s’encarrega del servei de menjador a les tres escoles, així com de la recollida i acumulació dels aliments, fins al transport als ajuntaments, és +Mes Eficiència Social SCCL. Els àpats preparats que es recuperen de menjadors escolars es destinen a famílies inscrites al Banc d’Aliments i/o altres col·lectius amb manca d’autonomia i recursos econòmics, com gent gran del mateix municipi.

El projecte Recooperem és una iniciativa social, inclosa dins el projecte de població fràgil i inclusió social del Consell Comarcal. Aquest projecte té l’objectiu de donar suport a les persones més vulnerables per lluitar contra la pobresa i afavorir l’equitat d’accés a recursos. La distribució d’aliments es fa amb la col·laboració de les escoles públiques, les empreses de càtering operadores dels serveis de menjador, els ajuntaments vallesans i els rebosts municipals. També hi poden participar els restaurants que es vulguin adherir al projecte.

En acabar el servei de l’escola, l’aliment cuinat que no ha estat servit es reparteix en recipients que s’etiqueten amb informació rellevant (aliment, quantitat i data de congelació). Posteriorment es congelen a -18ºC i es distribueixen un cop per setmana a través del Rebost Municipal. Tenen una caducitat màxima de 3 mesos si es conserven congelats.

Switch to mobile version