Autor Cultura
22 Abril 2015 a 17:00

Arrenca la primera edició del Festival Didó Terrassa Música i Titelles

De la mà del CEM

L'alcalde Jordi Ballart, i el director del festival Ramon Rius, a la presentació oficial del Festival Didó d'enguany

L’alcalde Jordi Ballart, i el director del festival Ramon Rius, a la presentació oficial del Festival Didó d’enguany // Foto: Anna Mestre

Avui al migdia, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat, conjuntament amb Ramon Rius, president d’Amics de la Música de Terrassa i director del Festival Didó, la primera edició del Festival Didó Terrassa Música i Titelles que es celebrarà a Terrassa els propers 24, 25 i 26 d’abril.

Aquest festival, anomenat Didó en homenatge al pseudònim del reconegut titellaire terrassenc Ezequiel Vigués i Mauri considerat un dels més populars de Catalunya del segon terç del segle XX, omplirà els carrers de la ciutat, així com els espais interiors i exteriors del Centre d’Estudis Musicals de Terrassa.

L’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha manifestat que la creació d’aquest nou festival local “és  una molt bona notícia per a la ciutat i pel Vapor” i que demostra que la cultura es manté efervescent. Ballart ha valorat la generació de complicitats entre el CEM i l’Ajuntament, així com també amb altres entitats, i  la cooperació ciutadana per dinamitzar la zona que suposa aquesta primera edició del Festival Didó. Un festival que Ballart ha desitjat molt d’èxit “i que aquesta sigui la primera edició de moltes més i que el Vapor s’ompli de vida”.

Per la seva banda, Ramon Rius, director del festival, ha expressat que “sense l’art i la creença que el que fas té sentit no seriem aquí”. Rius ha manifestat que, amb aquest festival, el que es pretén es contagiar i compartir l’entusiasme, i “destacar la utilitat d’allò inútil” posant en valor la música i la cultura en general.

Per tal de donar a conèixer aquest festival, aprofitant que demà és la Diada de Sant Jordi, un parell de divertit xanquers de la companyia egarenca Tub d’Assaig, distribuiran flyers animant al públic a assistir al festival que començarà el dia següent.

L’acte inaugural serà el divendres 24 a les 18.00h en un escenari que es col·locarà davant les instal·lacions del CEM a la zona del Vapor Gran. Allà es donarà el tret de sortida a tots els espectacles programats i s’obriran les portes de l’exposició dedicada a Ezequiel Vigués, que es podrà visitar durant tot el cap de setmana al CEM. A més, per tal d’acompanyar l’acte, 100 alumnes del centre d’entre tres i sis anys, interpretaran tres cançons amb titelles.

Amb un pressupost de 14.849 euros, la primera edició del Festival Didó comptarà amb un total de divuit espectacles. Hi haurà dues cercaviles a càrrec de Pianopupp, i Matito que conduiran la gent des de la Plaça Vella cap al Vapor Gran on hi haurà l’epicentre del festival. També hi haurà sis tallers de màscares, de maquillatge, i una instal·lació amb escenografies inspirades en els contes més famosos on els nens podran ser titellaires per un dia. I un espectacle molt peculiar a càrrec de la companyia Encaixats que presenten peces d’1 minut dins una caixa plena de titelles i d’històries.

El CEM acollirà en el seu espai tancat  diverses produccions entre les quals destaca la de la companyia Guinyol Didó formada pels hereus del titellaire terrassenc que dona nom al festival. Aquesta companyia presentarà una de les obres escrites pel mateix Mestre Didó, “El pot de llet”, una comèdia de fa més de mig segle adaptada als gustos actuals.

També cal destacar l’espectacle de “Pere i el Llop”, la famosa obra de Prokoviev transformada en una producció de petit format; “El carnaval dels animals” a càrrec de al companyia Forani Teatre; un espectacle de CEM – Produccions  dirigit específicament a nadons titulat “Així fan fan fan”; i la col·laboració del rondallaire terrassenc Cesc Serrat.

Tots els espectacles en espais oberts seran gratuïts, i només els que es facin en espais tancats tindran un preu únic de 3 euros. Cal destacar per això que tots els infants que presentin el carnet del Club Súper 3, o d’Els petits camaleons tindran l’entrada gratuïta. Com que els aforaments són limitats, des de l’organització es recomana que s’adquireixin les entrades amb anterioritat. Aquestes es poden adquirir al CEM – situat al Passeig del Vapor Gran, 17 – o al Servei de Cultura – carrer de la Font Vella, 28 –.

Switch to mobile version