Autor Societat
16 Abril 2015 a 16:30

Arriba el 7è Torneig de Hockey Solidari al CD Terrassa

Recaptació de fons per a projectes socials locals

Acte de presentació del 7è Torneig d'Hockey Solidari

Acte de presentació del 7è Torneig d’Hockey Solidari // Imatge cedida pel CD Terrassa

El proper 6 de juny les instal·lacions del C.D. Terrassa acollirà un any, el Torneig d’Hockey Solidari, una iniciativa que reuneix un munt d’amants de l’esport per una bona causa.

Tots els projectes beneficiaris que sorgeixin d’aquesta trobada es canalitzaran a través d’entitats d’àmbit local de Terrassa, que són “els veritables protagonistes d’aquesta jornada”, assegura l’Associació Torneig de Hockey Solidari.

Enguany, l’Associació THS, tal com és habitual, organitzarà diverses competicions esportives i activitats dirigides a totes les edats per tal que sigui una jornada oberta i lúdica. En tractar-se d’un torneig obert, es pretén buscar la col·laboració i participació de tots els grups possibles, per tal de poder desenvolupar amb èxit l’objectiu de consolidar la seva celebració anual, convertint-lo en un referent de la solidaritat a Catalunya.

D’aquesta manera, l’Associació THS convida l’Ajuntament i altres institucions locals, així com també empreses d’àmbit privat o associacions humanitàries, a participar en aquest espai solidari tan enriquidor com necessari per a la ciutat.

Tot aquell qui desitgi col·laborar, pot fer una aportació directa al número de compte 2100 4526 38 2200065494 de La Caixa, o bé participar en la Tòmbola Solidària, l’Stand al Village, o la Col·laboració en “Espècies”.

Cal destacar que aquest any, el Torneig de Hockey Solidari, ha rebut la distinció a millor organització d’un esdeveniment esportiu de Terrassa pel torneig del 2014 en l’acte de “La nit de l’esportista Terrassa 2014”.

Per aquesta 7a edició, l’Associació THS seguirà destinant els recursos que es puguin recollir a projectes que es canalitzaran a través d’entitats d’àmbit local de Terrassa, sempre amb la característica dels joves com a destinataris. Cal tenir en compte que totes les entitats treballen sense ànim de lucre.

Projectes destinataris del torneig d’enguany:

 • Acau

Associació que treballa principal però no exclusivament per la ciutat de Terrassa. Dedicada a la tasca social d’ajudar a pal·liar la pobresa. Ajuda a persones, sobretot famílies amb infants, tots ells en situació greu de pobresa i en risc d’exclusió social. El projecte és el servei d’atenció a les necessitats bàsiques, que forma part del “Programa d’atenció integral de persones en risc d’exclusió social”. L’ajuda, en forma d’aliments, material escolar, subministrament, servei d’atenció psicològica i cursos per a la inclusió sociolaboral, arribarà a unes 250 famílies de Terrassa.

 • Esplai la Fàbrica de Can Tusell

Són una entitat de barri. Fan projectes de treball i motivació amb els nens i joves del seu i d’altres barris, des de que són infants i durant l’adolescència, i els formen i acompanyen per la seva entrada a la vida laboral. El projecte treballarà la motivació i els hàbits dels alumnes amb edat d’ESO que viuen al barri de Can Tusell i que comencen a absentar-se de les classes. Un mínim àpat diari i el seu agrupament, conducció i lideratge per part d’un educador pretén reconduir aquests joves, treballar la seva seguretat, motivació i hàbits.

 • Crespinell

És una escola d’educació especial per alumnes amb discapacitat intel·lectual greu i permanent i també amb problemes greus de salut, un percentatge elevat dels quals tenen condicions socials desfavorides. Tots ells precisen suports intensos, extensos i generalitzats per al desenvolupament de les habilitats necessàries per a la vida. El projecte dotarà de material per poder implementar els sistemes augmentatius de la comunicació (SAAC).

 • Eina cooperativa

L’Eina SCCL és una cooperativa d’inserció laboral que treballa per a la inclusió sociolaboral de les persones en risc d’exclusió, oferint un ampli ventall de serveis i activitats. El projecte dotarà de llibres i materials per a ala biblioteca així com d’un educador/a social durant unes hores a la setmana pels infants de primària de l’Escola Mare de Deu de Montserrat. El 90% són immigrants i totes les famílies estan en situació precària.

Els resultats dels fons rebuts en el 6e Torneig Hockey Soldari fins a al data d’avui s’han destinat a diversos projectes:

 • Gent Solidària

En relació al risc de la greu mancança alimentària de molt nens i nenes, per primera vegada, aquest estiu, a més d’entregar el lot corresponent a cada una de les 200 famílies a les que ajuda Gent Solidària, es va entregar un complement alimentari addicional, destinat exclusivament als infants de cada família amb productes com cereals, galetes, cacau en pols, mongetes, formatge, ous, sucs, gall d’indi fresc envasat, i tonyina, entre d’altres.

D’aquesta manera, el nombre d’infants que han rebut aquests productes han estat 221 al juliol, 179 a l’agost, i 211 al setembre. Dels 6000 euros rebuts, de moment se n’han consumit 4.200 en complements infantils. Una part dels articles han estat obtinguts de l’estoc d’El Rebost.

 • Grup d’Esplai La Fàbrica Can Tusell

Gràcies a la donació del 6è torneig, l’entitat ha pogut contractar a un treballador a mitja jornada. Es tracta d’una integradora social que es fa responsable del grup de joves. Realitza tasques de “tallerista”, recerca de subvencions, programació i elaboració de projectes, a més de coordinar la tasca de 5 voluntaris que tiren endavant projectes de reforç escolar i activitat esportiva.

 • T’akollim t’eskoltem

Un dels objectius d’aquesta associació sens ànim de lucre és l’ajuda i acolliment a persones que són nous afectats per la crisi amb difícil insersió laboral, ajudant-los a cercar els mitjans d’economia social per a la seva reinserció global.

Amb la dotació del 6è torneig solidari s’ha pogut dur a terme el projecte “Petits Cantors” que han pogut realitzar activitats com l’estrena de l’Opera-Collage “Peace to the World” al Teatre Principal, o bé el Casal d’Estiu “El Cau de les Arts”.

 • Creu Roja de Terrassa (Projecte #MENJARSALINSTI)

Un espai socioeducatiu on es vetlla per una dinàmica positiva, un correcte ús de les instal·lacions i una hàbits saludables a mode de menjador per a 31 infants.

 • Espai d’estudi assistit
 • Aula jove “Chill Out”
 • Treball amb les famílies
 • Tutories individuals i grupals per a l’acompanyament emocional dels joves

Enguany a més, també s’han dedicat recursos a 11 beques de casal d’estiu Creu Roja amb menjador.

Switch to mobile version