Autor Cinema, teatre i televisió
24 Abril 2015 a 10:30

Cine Catalunya

Del 24 al 30 d’abril

6a014e6089cbd5970c01b7c77b3c24970b-800wi

CINEMA CATALUNYA:

LA FIESTA DE DESPEDIDA

(Israel. 2014). 90 minuts. Digital. Doblada i VOSE

Dirigida: Tal Granit, Sharon Maymon. Repartiment: Ze’ev Revah, Levana Finkelstein, Aliza Rozen, Llan Dar, Rafael Tabor…

Un grup d’amics que conviuen en una residència de gent gran a Jerusalem, són jubilats que ja no treballen, però malgrat que viuen retirats i no exerceixen cap activitat, decideixen fer-se amb el control del seus destins. Construeixen una màquina d’eutanàsia per ajudar un amic malalt terminal. Quan comencen a escampar-se els rumors sobre aquesta màquina, més persones comencen a demanar-los ajuda, creant-los un dilema emocional. Els cinc personatges troben consol, força i esperança donant-se suport els uns als altres en els moments més difícils i més divertits de la vida.

Una comèdia negra sobre l’amistat i el saber quan dir adéu.

Premi del Públic al Festival de Venècia

Divendres: 17:30 / 20:00 / 22:15h VOSE Diumenge: 17:30 / 20:00h

 

CLUB CATALUNYA:

EL CAPITAL HUMANO

 (Itàlia-França. 2014). 111 minuts. Digital. Doblada i VOSE

Dirigida: Paolo Virzì. Repartiment: Fabrizio Bentivoglio, Valeria Golino, Valeria Bruni Tedeschi, Fabrizio Gifuni, Matilde Gioli…

Tot comença als voltants de Nadal, quan un ciclista es fet fora de la carretera per un tot terreny. A mesura que avancen les investigacions, anem descobrint les vides de dues famílies, i dels seus fills. Pertanyen a dos mons diferents però, per diversos motius, s’acaben relacionant. Una història que serveix al seu director, Pablo Virzì, per fer una crítica amb poques concessions a la nostra societat, a l’ambició del diner, i a la crisi econòmica i de valors…

7 Premis David di Donatello –entre ells, millor pel•lícula-. Premi del Públic en el Festival de Sevilla. Premi a la millor actriu per a Valeria Bruni Tedeschi en el Festival de Tribeca.

Divendres: 17:00 / 19:30 / 22:00h VOSE Diumenge: 17:00 / 19:30h.

Últim dia dimecres 29:

 

ESTRENA DIJOUS:

MANDARINAS

(Estònia Geòrgia. 2014). 87 minuts. Digital. Doblada i VOSE

Dirigida: Zaza Urushadze. Repartiment: Lembity Ulfsak, Elmo Nüganen, Grigori Nakashidze, Misha Meskhi.

  1. La guerra esclata a la província georgiana d’Abjasia, que busca independitzar-se. Un home estonià, Ivo, decideix quedar-se, a diferència de la resta dels seus compatriotes, per ajudar al seu amic Margus amb la seva collita de mandarines. Als inicis del conflicte, un parell de soldats, de bàndols oposats, resulten ferits a les portes de la casa de l’Ivo, i aquest els acull per cuidar d’ells.

Una faula sobre la bondat de l’ésser humà en contraposició a la seva naturalesa violenta.

Nominada als Oscar i als Globus d’Or.

Dijous 30 : 17:15 / 19:30 / 22:00h.

 

EL MUSICAL:

I FEEL GOOD (LA HISTÔRIA DE JAMES BROWN)

(EUA. 2014). 139 minuts. VOSE anglès

Dirigida: Tate Taylor. Repartiment: Chadwick Boseman, Viola Davis, Dan Aykroyd, Octavia Spencer, Nelsan Ellis, Nick Eversman…

Tate Taylor dirigeix Chadwick Boseman com a James Brown. Basada en l’increïble recorregut del padrí del soul, la pel•lícula es capbussa sense temor en la música, la vida i els estats d’ànim de James Brown, guiant al públic en un viatge des de la dura infància del cantant fins que es converteix en una de les figures més influents del segle XX.

Dimecres 29 d’abril, 22:00h. VOSE

 

CINEFÒRUM LES DONES:

EL AMOR ES EXTRAÑO

Models familiars diversos.

EEUU 2014, 94 minuts. Doblada

Dirigida Ira Sachs. Repartiment: John Litggow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Darren Burrows, Charlie Tahan, Cheyenne Jackson, Tatyana Zbirovskaya, Olya Zueva, Jason Stuar,…

En Ben i en George, després de gairebé quatre dècades junts, decideixen casar-se. L’escola catòlica en la qual George imparteix classes de música decideix acomiadarlo.

Aquest fet trastocarà la vida de la parella, que haurà de deixar el seu pis a Chelsea i viure separada durant una temporada.

Dilluns, 27 d’abril. 16:30h.

 

EL CINEMA I LA MORT

ANOCHECE EN LA INDIA

 (Espanya, Romania, Suècia 2014). 99 minuts. Doblada

Dirigida: Chema Rodríguez Repartiment: Juan Diego, Clara Voda, Javier Pereira, Linda Molin,…

Després de passar deu anys en una cadira de rodes, Ricardo decideix anar a l’Índia amb la seva furgoneta, recordant els seus vells temps. L’acompanya en el viatge Dana, la seva assistenta romanesa. Són dos éssers solitaris amb els quals la vida té un deute. El viatge esdevindrà la coartada per saldar-lo.

Dimarts, 28 d’abril. 19:00 i 22:00h.

Switch to mobile version