Autor Economia
9 Abril 2015 a 09:00

Disminueixen les vendes a les grans superfícies de Catalunya

Les vendes en productes no alimentaris han crescut

Grans Superfícies

Les grans superfícies han augmentat les vendes aquest febrer en xifres interanuals // Imatge extreta del web Wikimèdia Commons

L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya (IVGS) durant el mes de febrer ha disminuït un 1,8% respecte l’any anterior, segons les dades d’Idescat. Aquesta reducció de vendes ha afectat, principalment, als productes d’alimentació (-3,2%), ja que la resta de productes han tingut un descens més moderat (-0,7%).

Durant els primers dos mesos de l’any la variació de l’índex ha estat del 0,2% respecte el mateix període de l’any passat, a causa del bon comportament interanual de ventes registrades al mes de gener. Mentre les vendes de productes no alimentaris han crescut un 1,1%, les d’alimentació han disminuït un 1,3%.

Eliminant l’efecte dels preus, l’IVGS mostra un creixement interanual de l’1,1% al febrer de 2015 promogut per la disminució de les vendes en productes alimentaris (-4,2%). Per contra, la resta de productes han registrat un augment del 0,8% interanual.

Taula índex de vendes en grans superfícies (IVGS)

Taula índex de vendes en grans superfícies (IVGS) // Imatge extreta de l’Idescat

Switch to mobile version