Autor Cultura
13 Abril 2015 a 17:30

Els Castellers de Terrassa estrenen el 7 de 7 aquesta temporada

En la Diada del local de la colla

7d7 Castellers de Terrassa // Imatge cedida pels Castellers de Terrassa

7d7 Castellers de Terrassa // Imatge cedida pels Castellers de Terrassa

Divendres a la tarda, els Castellers de Terrassa, acompanyats d’altres grups de cultura popular de la ciutat, van participar i col·laborar amb un pilar de 4 aixecat per sota, que donava inici a l’acte de presentació de la candidatura de La Seu d’Ègara per ser reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat. L’endemà al matí, van realitzar un petit cercavila i dos pilars de 4, amb motiu de la inauguració de la primera edició de la Fira de l’Oliva organitzada per Ca n’Anglada Comerç, on es va poder visitar un mercat de parades de venda d’oli, olives i productes derivats, així com gaudir d’un ampli programa d’activitats com ara tasts de productes típics, xerrades, tallers i activitats infantils, espectacles… que es van fer al llar del dia a la plaça de Ca n’Anglada i rodalies.

El diumenge al migdia, els Castellers de Terrassa van celebrar la Diada del Local de la colla, que es considera la primera actuació important a la ciutat, amb la vista posada en la Diada de Sant Jordi del proper 23 d’abril. En aquesta diada van comptar amb els Tirallongues de Manresa i els Moixiganguers d’Igualada.

L’actuació, precedida d’un esmorzar al local i un cercavila fins al Raval de Montserrat, va començar amb l’entrada a plaça de les tres colles amb un pilar de 4 caminat de cadascuna. Els de blau turquesa van descarregar el 7 de 7 en primera ronda, el primer d’aquesta temporada; el tercer 5 de 7 de la temporada en la segona ronda, i un 4 de 7 amb l’agulla, descarregat després d’un intent desmuntat.

Pel què fa als Moixiganguers, van optar per una torre de 7 en la primera ronda, un 4 de 8 en la segona, el primer d’aquesta temporada i el més matiner de la colla; i un 7 de 7 en la tercera ronda.

Els Tirallongues de Manresa van descarregar un 3 de 7, un 4 de 6 amb l’agulla i una torre de 6.

En la ronda de pilars, simultània per a les tres colles, els Moixiganguers van descarregar un vano de 5, i els Tirallongues i els Castellers de Terrassa, un pilar de 5 cadascuna.

Switch to mobile version