Autor Societat
3 Abril 2015 a 16:30

Els embassaments de les conques internes guanyen més de 30 hm3 d’aigua

Darnius Boadella ha estat el més beneficiat

Embassament de Darnius Boadella // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Embassament de Darnius Boadella // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Els embassaments de les conques internes han guanyat més de 30 hm3 d’aigua, aprofitant les nombroses pluges de la setmana passada. Abans, les conques internes emmagatzemava 614 hm3, mentre que actualment les reserves se situen en 645 hm3, un 5% més, segons les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Els embassaments més beneficiats per l’episodi de pluges han estat els de Darnius Boadella, amb 59 hm3, gairebé el màxim de la seva capacitat, i el sistema Sau-Susqueda, que ha guanyat 5 punts i 22 hm3. El primer embassament ha incrementat un 18% el seu volum, mentre que el segon tan sols un 5%. D’altra banda, els embassaments de la Conca del Llobregat han sigut els menys beneficiats per les pluges, com la Baells, la Llosa del Cavall o Sant Ponç, que han guanyat menys d’un hm3. El de Foix s’ha mantingut al 100% de reserves, i el de Siurana-Riudecanyes ha guanyat més de 5 punts.

D’aquesta manera, els embassaments laminaran les possibles avingudes i evitaran els possibles danys aigua avall.  A l’embassament de Darnius Boadella han arribat a entrar 186 m3/s, dels quals només s’han alliberat 7 m3/s, mentre que els del sistema Ter han registrat puntes d’entrada properes als 300 m3/s i un cabal màxim de sortida al Pasteral de 30 m3/s a través de central hidroelèctrica.

.

Switch to mobile version