Autor Cultura
30 Abril 2015 a 17:00

Els gegants nous de Terrassa ballaran a l’Església de la Sagrada Família

Amb motiu de la Festa de la Santa Creu i l’Arbre de Maig

Gegants nous de Terrassa // Foto: Xavi Suárez

Gegants nous de Terrassa // Foto: Xavi Suárez

Aquest diumenge, Terrassa celebra la Festa de la Santa Creu i de l’Arbre de Maig, que comptarà amb una ballada dels Gegants nous a l’Església de la Sagrada Família.

A les 9.30h, a la plaça Progrés, s’iniciaran els actes festius, amb una concentració dels grups de cultura popular – gegants, bastoners, esbarts, la Pàjara i el grup musical Musikària. A les 10h, s’iniciarà la cercavila de cultura popular, fins a l’església de la Sagrada Família (Ca n’Aurell).

A les 10.45h, davant de l’Església de la Sagrada Família, actuaran els grups de cultura popular. Els grups que actuaran seran els Gegants de Terrassa, el Gegant Pep Panxut de l’Escola El Cim, Gegant Pintoret de Ca n’Aurell, l’Esbart de Terrassa, la Colla Sardanista Amunt i Crits, els Bastoners de Terrassa; el grup Musikària, Treure Ball, La Pàjara de Terrassa, Grup d’Esplai de l’Escola El Cim, Drac Baluk de Ca n’Aurell, Grup de Diables de La Maurina i el Ball de Gitanes de Terrassa.

A les 12h es farà l’homenatge als padrins de la festa, Maria Assumpta Romañach Lluís Puig Gordi. A continuació hi haurà el tradicional Ball de la Coca de Ca n’Aurell, i l’homenatge a l’Arbre de Maig.

Al llarg del matí, tindrà lloc l’ofici religiós a l’Església de la Sagrada Família, i serà el moment en què els gegants nous de Terrassa, RamonetEstefania, entren dins de l’església per efectuar el ball de La Catxutxa davant de l’altar major.

Switch to mobile version