Autor Cultura
24 Abril 2015 a 17:30

Els Minyons de Terrassa descarreguen el pilar de 7 amb folre, culminant una brillant actuació per Sant Jordi

Els de malva van estrenar ahir tres construccions noves

Els Minyons descarregant un dels castells d' ahir //Foto: Antonio Pérez

Els Minyons descarregant un dels castells d’ ahir //Foto: Antonio Pérez

A les vuit del vespre d’ahir va començar l’actuació castellera a la Plaça Vella de Terrassa, que serviria per culminar les activitats del dia de Sant Jordi. Els Minyons de Terrassa van obrir l’actuació descarregant un 2d8f que es va fer amb un bon treball del tronc i del folre. Aquest ja és el tercer que completen aquesta temporada, demostrant que li mantenen a l’estructura el domini de l’any passat.

En segona ronda van optar per fer la primera construcció inèdita de les tres que assolirien al final de l’actuació, el 4d8p. Després de desmuntar un peu, el segon va mostrar-se molt millor pel que fa a la quadratura, i va completar-se amb solvència.

Per tancar les rondes de castells, els Minyons van descarregar el 7d8 . L’estructura els va servir per seguir rodant castellers i confirmar la progressió que han assolit els del carrer Teatre. Amb aquest, és el quart 7d8 que completen els egarencs en la seva història.

Ja en ronda de pilars va ser el torn pel pd7f , estructura que porten treballant des que van començar a assajar, i que van descarregar amb una bona defensa de l’estructura a nivell de folre, i que va mostrar-se molt sòlida a nivell de tronc. És el pilar de set més matiner de la història de la colla, que van aconseguir descarregar un mes abans que l’any passat, demostrant el bon nivell amb què comencen la temporada.

L’actuació, on van estar acompanyats dels Castellers de Terrassa, la van tancar amb cinc pd4. Els Castellers, al seu torn, van fer també 5d7,4d7c,3d7,p5 durant la vetlalda se Sant Jordi.

El proper cap de setmana els Minyons es desplaçaran a l’Ametlla de Mar on actuaran sobre els 12 h del diumenge al Castell de Sant Jordi. A plaça estaran acompanyats pels Xics Caleros, els amfitrions, i els Xiquets de Cambrils, colla refundada l’any 2013.  Quan finalitzi l’actuació, els Minyons seran convidats a paella per dinar per part de la colla amfitriona.

Switch to mobile version