Autor Política
30 Abril 2015 a 12:00

Esquerra-MES proposa millores per la mobilitat

Promoure el transport públic, la bicicleta i anar a peu

Bicicleta // Imatge del web de wikipedia

Bicicleta // Imatge del web de wikipedia

Esquerra-MES aposta per promoure els desplaçaments en transport públic, bicicleta i a peu, com a solució a la congestió existent a les vies urbanes i interurbanes de la ciutat. La mobilitat i el transport són un dels temes que més preocupa a la ciutadania de Terrassa quan se’ls pregunta que millorarien de la seva ciutat. En aquest sentit, el candidat, Isaac Albert, creu: Terrassa, tot i que pot recorreguda a peu, presenta uns dèficits de transport interurbà que han de ser solucionats per aconseguir connectar les principals zones d’activitat econòmica”.

També explica que d’aquesta manera s’aconseguirà una xarxa viària ben dimensionada i adaptada als reptes del futur de la ciutat. Perquè això sigui una realitat cal creure en una Terrassa viva, on la modernitat, l’eficàcia, la sostenibilitat i la proximitat siguin valors que es transmetin des de la ciutadania.

Al mateix temps Esquerra-MES proposa diverses mesures entorn a la utilització del transport públic i privat sostenible, com la bicicleta o serveis amb vehicles elèctrics lleugers, amb punts de lloguer o recàrrega a la ciutat. Carme Labòria, número dos, pensa que han d’aconseguir que la ciutadania prengui consciencia que s’ha de racionalitzar l’ús del transport privat. A més creu: “Això no és possible si no es disposen de serveis eficients i adaptats a totes les necessitats amb un model de mobilitat basat en el transport urbà”.

Altres mesures proposades en l’àmbit de mobilitat són: finalitzar el Pla de Mobilitat Urbana 2011-15, reclamar a les instàncies corresponents la finalització de la xarxa d’estacions de tren, revisió del servei de concessió d’autobusos urbans i la possible prestació del servei mitjançant un model d’iniciativa i la gestió pública o la reclamació de l’ATM per incloure Terrassa dins la zona 2 del sistema tarifa integrat.

Switch to mobile version