Autor Opinió
13 Abril 2015 a 13:00

Fem fora la casta, també a les municipals

Podem Terrassa // Imatge Web Podem Terrassa

Podem Terrassa // Imatge Web Podem Terrassa

Aquest 24 de maig tenim per primer cop l’oportunitat de renovar a fons el nostre Consistori, d’aixecar les catifes i fer-hi entrar aire net.

Ara que s’ha posat de moda parlar de “tap generacional”, d’una generació jove que ve a substituir els vells governants de la Transició, des de Podem apostem sobretot per treure la casta terrassenca que ens ha governat els últims 36 anys.

A la nostra ciutat hi ha moltes persones que han lluitat per la democràcia, la transparència, la participació ciutadana, i que poden tenir de 0 a 100 anys; persones que no han ocupat càrrecs públics de rellevància, mai càrrecs amb una bona remuneració.

A l’altre cantó, encara tenim aferrada al poder terrassenc una casta hereditària que no vol deixar pas perquè ha fet de la política el seu mitjà de vida; que ha exercit el govern local de forma presidencial, populista; que ha teixit una xarxa clientelar a còpia de donar als barris o les entitats no allò que necessita la ciutat, sinó allò que dóna més vots a aquesta casta. Tots coneixem la casta Royes, la casta Labòria, i ara la casta Ballart; canvien les cares, canvien les edats, però el sistema és el mateix.

En front d’això, Podem Terrassa participa en una candidatura ciutadana, de persones com qualsevol de nosaltres, que no fa de la política un negoci: enfront dels sous de 5 mil o 6 mil euros,es proposa un màxim de 4 vegades el sal.lari mínim; enfront dels alcaldes quasi vitalicis, limitar els mandats a 2 i com a molt un tercer si la ciutadania ho demana.

Perquè la nostra obsessió és una participació el més extensa possible, la principal tasca serà construir el programa entre tots els terrassencs, amb la màxima implicació de tothom i l’empoderament dels ciutadans. Que totes les persones facin seva aquesta candidatura, gràcies a la transparència i la participació.

Aquesta empenta de la ciutadania, aquesta il.lusió, fara saltar el tap de la casta terrassenca.

Podem Terrassa

Switch to mobile version