Autor Ensenyament
30 Abril 2015 a 14:00

L’escola Pau Casals de Vacarisses guanya el Concurs Escolar de l’ONCE de Barcelona

Persones que pensen en persones

31 Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundació: "Persones que pensen en persones: una altra manera de fer" // Imatge cedida per L'ONCE

31 Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació: “Persones que pensen en persones: una altra manera de fer” // Imatge cedida per L’ONCE

L’escola Pau Casals de Vacarisses, Mare de Déu de Montserrat a Castellbisbal i l’Institut El Cairat d’Esparreguera  són els tres campions  del 31 Concurs Escolar de l’ONCE i la seva FundacióBarcelona, on han participat n 9.143 escolars i 125 professors de 93 centres educatius. Els tres centres d’esenyament passen ara a la fase autonòmica.

A tota  Catalunya han participat en aquesta edició 14.220 alumnes de 158 centres educatius, sota la coordinació de 211 professionals de l’educació.

Sota el lema ‘Persones que pensen en persones: una altra forma de fer‘, el concurs vol sensibilitzar des dels centres educatius sobre la importància i necessitat de la igualtat d’oportunitats entre persones amb i sense discapacitat, a través de conceptes com inclusió, integració, igualtat i desenvolupament, especialment en el lloc de treball.

Així, les i els alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Educació Especial s’han desenvolupat entre tota l’aula la portada d’un diari amb la seva capçalera, titulars, notícies, fotos, etc, tot això vinculat amb una sèrie de termes clau com:

 • • igualtat
 • • economia social
 • • treball
 • • persones amb discapacitat

Per la seva banda, els estudiants de Formació Professional i Batxillerat (noves categories del Concurs) han portat a terme un projecte d’empresa del sector que triïn (serveis, indústria, agroalimentari, etc.), basat en els principis de l’Economia Social:

 • • primacia de les persones i del fi social sobre el capital
 • • promoció de la solidaritat interna
 • • compromís amb el desenvolupament local
 • • igualtat d’oportunitats entre homes i dones
 • • inserció de persones en risc d’exclusió social
 • • generació d’ocupació estable
 • • conciliació de la vida personal, familiar i laboral
 • • sostenibilitat

Els treballs seleccionats pel jurat provincial de Barcelona per a cadascuna de les categories han estat:

 • CATEGORIA A: (3r i 4t de Primària)
 • Nom del grup: A y B (4º primaria)
 • Dades del col·legi: ESCOLA “PAU CASALS”
 • Calle Salvador Badia, 6 – 12
 • 08233 Vacarisses (Barcelona)
 • Professor/a: Rosa Chacón
 • Participants: 56
 • CATEGORIA B: (5è i 6è de Primària)
 • Nom del grup: A (5º primaria)
 • Dades del col·legi: ESCOLA “MARE DE DÉU DE MONTSERRAT”
 • Pau Casals, 20
 • 08755 Castellbisbal (Barcelona)
 • Professor/a: Josep Garcia
 • Participants: 29
 • CATEGORIA C: (1r, 2n , 3r i 4t de l’ESO)
 • Nom del grup: 3rC (3º ESO)
 • Dades del col·legi: INSTITUT “EL CAIRAT”
 • Calle Gorgonçana, 1
 • 08292 Esparreguera (Barcelona)
 • Professor/a: Daniel Margarit
 • Participants: 36

Aquests centren passaran a la següent fase: l’autonòmica. Els que resultin guanyadors o guanyadores absolutes d’aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana del Campament de Joves Emprenedors, en el que viuran moments plens d’activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

El jurat de Barcelona ha estat format per: Rebeca García, cap del Departament de Coordinació i RRHH i Generals de l’ONCE a Catalunya; Marta Obdúlia, gerent d’ECOM en representació del COCARMI; Raquel Pérez, dissenyadora gràfica de R&P Asociados; Ariadna Corbera, Tècnica del Servei d‘Atenció a la Diversitat i la Inclusió de la Direcció General d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat i David Bernardo, vicepresident del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

Switch to mobile version