Autor Cinema, teatre i televisió
1 Maig 2015 a 10:30

Cine Catalunya

Del 30 d’abril al 7 de maig

mandarinas_35306

CINEMA CATALUNYA:

MANDARINAS

(Estònia Geòrgia. 2014). 87 minuts. Digital. Doblada i VOSE

Dirigida: Zaza Urushadze. Repartiment: Lembity Ulfsak, Elmo Nüganen, Grigori Nakashidze, Misha Meskhi. 1990

La guerra esclata a la província georgiana d’Abjasia, que busca independitzar-se. Un home estonià, Ivo, decideix quedar-se, a diferència de la resta dels seus compatriotes, per ajudar al seu amic Margus amb la seva collita de mandarines. Als inicis del conflicte, un parell de soldats, de bàndols oposats, resulten ferits a les portes de la casa de l’Ivo, i aquest els acull per cuidar d’ells.

Una faula sobre la bondat de l’ésser humà en contraposició a la seva naturalesa violenta.

Nominada als Oscar i als Globus d’Or.

Divendres: 17:15 / 19:30 / 22:00h VOSE. Diumenge: 17.00 / 19.30h

 

CLUB CATALUNYA:

LA FIESTA DE DESPEDIDA

(Israel. 2014). 90 minuts. Digital. Doblada i VOSE

Dirigida: Tal Granit, Sharon Maymon. Repartiment: Ze’ev Revah, Levana Finkelstein, Aliza Rozen, Llan Dar, Rafael Tabor…

Un grup d’amics que conviuen en una residència de gent gran a Jerusalem, són jubilats que ja no treballen, però malgrat que viuen retirats i no exerceixen cap activitat, decideixen fer-se amb el control del seus destins. Construeixen una màquina d’eutanàsia per ajudar un amic malalt terminal. Quan comencen a escampar-se els rumors sobre aquesta màquina, més persones comencen a demanar-los ajuda, creant-los un dilema emocional. Els cinc personatges troben consol, força i esperança donant-se suport els uns als altres en els moments més difícils i més divertits de la vida.

Una comèdia negra sobre l’amistat i el saber quan dir adéu.

Premi del Públic al Festival de Venècia

Divendres: 17:30 / 20:00 / 22:15h VOSE Diumenge: 17:30 / 20:00h

 

L’ESTRENA:

EL PAÍS DE LAS MARAVILLAS (LE MERAVIGLIE)

 (Itàlia, Suïssa i Alemanya, 2014). 110 minuts. VOSE

Dirigida: Alice Rohrwacher. Repartiment: Maria Alexandra Lungu, Sam Louwych, Alba Rohrwacher, Sabine Timoteo, Luis Huilca, Monica Bellucci.

S’acaba l’estiu en un poble de la Umbria italiana. Gelsomina viu amb els seus pares i les seves tres germanes petites en una granja atrotinada on produeixen mel. Les noies creixen allunyades de tots ja que el seu pare creu que s’acosta la fi del món i prefereix el contacte amb la natura. Però les estrictes regles que mantenen unida la família comencen a defallir amb l’arribada de Martin, un jove delinqüent enviat per un programa de reinserció. També l’arribada a la regió de l’equip de gravació d’un concurs de televisió conegut com El país de las maravillas, que ofereix un premi monetari i un creuer de luxe a la família més tradicional, farà que la tensió dins la família de Gelsomina vagi en augment.

Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes, Premi especial del jurat i premi

millor actriu al Festival de Cine Europeu de Sevilla.

Dimecres 6 de maig, 22:00h. VOSE

 

 

Switch to mobile version