Autor Societat
8 Maig 2015 a 14:30

Conserven els nius de les orenetes de l’Agut en la rehabilitació de l’edifici

Es pretén que els animals hi segueixin niant

Dues orenetes cuablanca Dues orenetes cuablanca

Dues orenetes cuablanca // Imatge dels Blogs Xtec

En el procés de rehabilitació de l’antiga fàbrica Agut – situada a l’avinguda Josep Tarradellas a la cantonada del passeig del Vint-i-dos de Juliol – per instal·lar-hi un nou supermercat Esclat, s’ha tingut en compte els nius d’orenetes de cua blanca que hi eren presents.

El Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i el Grup Bon Preu han treballat conjuntament per trobar un nou emplaçament per a aquests nius al mateix edifici. D’aquesta manera es pretén evitar possibles molèsties als animals durant les obres i també en la futura activitat comercial que s’hi desenvoluparà.

Les orenetes de cua blanca són ocells insectívors que tenen un paper molt important en el control de plagues i insectes, per això són una espècia protegida per la llei. Just en el moment d’iniciar les obres, es va rebre la petició d’una veïna de l’antiga nau perquè es tingués en compte la presència de nius d’oreneta a l’edifici. A partir d’aquí, l’Ajuntament, els agents rurals del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, i els responsables de Bon Preu, van iniciar una intervenció per tal de reduir al màxim les possibles molèsties per als animals.

Els nius es trobaven en tres emplaçaments diferents: a la façana del carrer Marquès de Comillas, a la façana de l’avinguda Josep Terradellas, i a la torre de l’avinguda de Josep Terradellas. Els nius de les façanes es trobaven a l’angle de les finestres de les plantes 1 i 2 on, segons el pla de remodelació, estava previst col·locar-hi un reixat per unir les finestres i actuar així com a sistema de ventilació de l’aparcament.

Un exemple dels nius de les orenetes cuablanca

Un exemple dels nius de les orenetes cuablanca

Per tal d’evitar molèsties als animals durant la rehabilitació, i assegurar que continuessin niant a l’edifici, es va acordar retirar els nius situats a les finestres i instal·lar la mateixa quantitat de nius artificials a les finestres de la tercera planta de l’edifici. D’aquesta manera, es preveu que els animals estiguin més tranquils i aliens a la futura nova activitat comercial. Els nius de la torre, s’han pogut mantenir al seu lloc.

El nou centre Esclat, el primer establiment del Grup Bon Preu a Terrassa, disposarà de 4.200 m2 de superfície de venda, i 800 de magatzem. L’aparcament tindrà més de 300 places, i el supermercat comptarà amb productes frescos de peix, carn, xarcuteria i formatgeria, fruita i verdura. Donarà feina a 100 persones i està previst que s’inauguri a finals d’aquest estiu.

Switch to mobile version