Autor Cinema, teatre i televisió
26 Maig 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Barcelona, nit d’estiu

Un film, 6 històries

Barcelona nit d'estiu

Barcelona nit d’estiu

ROMANTICA. Espanya. Estrena: 2013. Dirigida per: Dani de la Orden. Repartiment: Francesc Colomer, Jan Cornet, Joan Dausà, Mar Del Hoyo. Duració: 95 min

Què és l’amor? Quina forma de representació té? Barcelona, nit d’estiu respon aquest interrogants i d’altres. El film plasma 6 històries d’amor diferents que succeeixen la nit d’estiu que el cometa Rose va passar per Barcelona. Un film, 6 històries, totes molt diferents les unes de les altres però amb un element central que les uneix: l’amor.

Dani de la Orden, director de la pel·lícula, no tem parlar del que precedeix al sexe, opta per fer-li un homenatge en totes les seves formes: des de l’adolescència fins a l’adultesa passant per l’homosexualitat.

Totes i cada una de les històries tracta un element central de l’amor: el primer amor, la por de donar un pas més, amagar l’orientació sexual, amor-amistat, amor prohibit, els ex-s. Però amb dos elements centrals: l’amor i la ciutat de Barcelona. Tot i que cadascuna de les històries sigui particular totes manquen d’intensitat, són lentes i pausades d’aquesta manera s’emfatitza el procés de l’amor en cadascuna de les trames.

La gran virtut de de la Orden és la seva destresa davant el tractament de la imatge ja que cada història té un estil diferent però sense sortir-se d’una mateixa línia general que comparteixen totes. Aquest està acompanyat d’una execució quasi perfecte del muntatge el qual permet seguir cada una de les històries i sentir la impaciència per descobrir el que succeeix.

El film va ser guardonat amb el Gaudí a Millor Música Original per a Joan Dausà (qui a la vegada interpreta a un dels personatges). Nominada a tres Premis Gaudí (millor pel·lícula, millor muntatge i millor música original). Dani de la Orden està en ple rodatge de la seqüela Barcelona, nit d’hivern.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version