Autor Cultura
27 Maig 2015 a 14:00

Demà comença a Terrassa la 7a edició del Cicle ‘Sons Clàssics’

Una fòrmula per acostar la música als barris

El cicle "Sons Clàssics" qe arriba a la seva 7ena edició // Imatge del web de cultura de l'Ajuntament de Terrassa

El cicle “Sons Clàssics” qe arriba a la seva 7ena edició // Imatge del web de cultura de l’Ajuntament de Terrassa

Demà dijous, 28 de maig, a les 19 h, s’iniciarà la setena edició del cicle “Sons Clàssics”, un programa musical que inclou vuit concerts gratuïts durant un mes.

Els concerts estan programats per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu d’acostar la música clàssica i contemporània als barris.  Aquest programa s’ha consolidat plenament en l’oferta cultural de la ciutat tant per la qualitat musical com per l’acceptació ciutadana i la implicació de les entitats i del sector musical.

El programa es caracteritza per una gran varietat d’estils, amb propostes que voregen els límits del que habitualment entenem per “música clàssica”: sarsuela, un conjunt vocal a capella, música barroca, musicals americans i música de cambra a càrrec d’estudiants de l’Escola Municipal de Música -Conservatori de Terrassa completen el cicle.

Com a novetat, aquest any, alguns dels concerts s’acompanyaran amb un petit tast de vins i aperitius, com passarà a la primera proposta de “Sons Clàssics”, que serà la projecció demà a les 19 h de la pel·lícula Tiempos Modernos, de Charles Chaplin, amb música en directe, tal com es feia a l’època del cinema mut. La interpretació musical anirà a càrrec del grup terrassenc Povidona Yodada, format per Sergi Sirvent (piano, bateria i trompeta), Pep Coca (contrabaix) i Marc Florensa (trompeta, piano i bateria). L’espectacle tindrà lloc al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, Av. d’Àngel Sallent, 55 (antiga Bòbila Almirall).

Fins el 27 de juny s’aniran succeint els concerts a diferents espais de la ciutat, en concret, als barris de Xúquer, Segle XX, Sant Pere Nord, Cementiri Vell i el Centre.

El cicle de concerts anirà acompanyat de dues activitats paral·leles:

  1. una jornada de piano lliure al Raval de Montserrat, coincidint amb el prestigiós concurs Maria Canals, el 20 de juny,
  2. l’exposicó “El Món del piano” a la BCT, que es pot veure fins el 20 de juny.

El cicle Sons Clàssics compta amb una gran implicació de les entitats del territori, que s’encarreguen de fer difusió del concert pels respectius barris i actuar com a amfitriones, tant pels músics com pel públic assistent. En aquesta edició, col·laboren amb l’Ajuntament de Terrassa les associacions de veïns de La Maurina, Xúquer, Can Palet, Segle XX i Sant Pere Nord, a més del Club de la gent gran de Can Palet i Dones amb Iniciativa, entre altres entitats ciutadanes. També hi col·laboren diferents empreses i entitats del sector musical, com ara el Centre d’Educació Musical, Amics de la Música, Espai Musical de Terrassa i Aula de Música de Terrassa.

Des d’aquí es pot accedir al programa complert del cicle “Sons Clàssics”

Switch to mobile version