Autor Cultura
26 Maig 2015 a 11:00

Els Minyons es superen a la Diada del Patrimoni

Estrenen amb èxit el 4 de 9 amb folre i el 9 de 8 a la Seu d’Ègara

[wzslider info=”true”]

El passat dissabte 23 de maig, els Minyons de Terrassa era l’amfitriona, per segon any consecutiu, de la Diada del Patrimoni al municipi vallesà. Enguany els van acompanyar a plaça els Castellers de Vila de Gràcia i els Capgrossos de Mataró.

A les 16.00h es va donar el tret de sortida a la jornada amb una bicicletada que duria als participants des del local de la colla castellera, al carrer del teatre, fins al lloc de l’actuació, a les Esglésies de Sant Pere.

Dues hores més tard, a les 18.00h, arrancava el pilar de 4 caminant des de la Plaça de la Creu Gran fins a la Seu d’Ègara on, a diferència de l’any passat, es va poder descarregar un cop arribat.

A continuació es va representar el Ball de Gitanes, dels Bastoners de Sant Pere, així com també l’actuació de les colles dels instituts, que van plasmar la feina feta durant els tallers del projecte “Enfaixa’t”. Tot plegat es va acabar amb un castell de germanor.

L’actuació dels Minyons es va fer esperar fins les 19.00h. En la primera ronda la colla egarenca va optar per un 3 de 9 amb folre – el tercer del que va de curs – que va descarregar-se amb molta seguretat. En una segona ronda, va ser el torn del 4 de 9 amb folre, castell d’estrena aquesta temporada. Després d’un peu desmuntat, la construcció va completar-se amb solvència, amb un bon treball dels components de la colla per mantenir les mides en tot moment.

Per cloure la ronda de castells, els Minyons van escollir el 9 de 8, castell que també estrenen aquest any. La construcció es va descarregar amb ofici demostrant la feina feta als assajos, i el domini de l’estructura assolit ja l’any passat. En la ronda de pilars, els egarencs es van reafirmar amb un pilar de 7 amb folre molt parat, que va servir per esvair dubtes i aparcar el petit accident que la colla va patir la setmana anterior a Sant Boi, en els va quedar en carregat. Finalment, la colla castellera local va tancar l’actuació amb un cinc pilars de 4 de comiat.

La festa però, va seguir al seu local on es va oferir sopar, els concerts d’Alberocks i Factor Kiwi, i els punxa-discos de la colla.

Aquesta setmana, els Minyons de Terrassa actuen a Berga dins el marc de la Diada dels Quatre Fuets.

Switch to mobile version