Autor Política
21 Maig 2015 a 14:00

Entrevista a Jordi Ballart, candidat del PSC

Entrevistem a Ballart de cara a les eleccions municipals del 24 de maig

Jordi Ballart // Imatge cedida pel PSC Terrassa

Jordi Ballart // Imatge cedida pel PSC Terrassa

– Què canviarà de Terrassa amb vostè d’Alcalde?

Terrassa és una ciutat amb un gran potencial econòmic, gràcies a la seva tradició industrial i també a la formació universitària i no universitària que es dóna a la ciutat. Però cal donar un nou impuls a l’economia, facilitar eines i consensuar mesures per reindustrialitzar la ciutat des de la perspectiva del segle XXI. I això ha d’anar acompanyat de mesures socials que garanteixin que aquest creixement sigui també la base de la Ciutat del Benestar que els socialistes defensem. Cal créixer econòmicament, però també en justícia social, en igualtat i en oportunitats.

Volem liderar la segona gran transformació de la ciutat i ho volem fer amb la complicitat de la ciutadania, fomentant la participació i donant-los veu en aquelles decisions que siguin importants. A més, també durem a terme una reestructuració dins del mateix ajuntament. Treballarem per fer-lo més obert, perquè sigui una eina eficaç i perquè sigui una autèntica “casa comú” per a tots els ciutadans i ciutadanes.

– Amb que notarà la població que vostè es l’alcalde?

Amb la meva defensa radical perquè aquest creixement afavoreixi a tota la societat. Amb la transparència i també amb la dedicació. Jo vull ser alcalde per dedicar-me a la meva ciutat, si la ciutadania així ho creu oportú. Estic compromès amb la meva gent i amb la meva ciutat. I em temo molt que altres candidats pensen més en altres travesses que en Terrassa.

– Què no canviarà de Terrassa?

Sense cap mena de dubte, la seva gent. Des de l’ajuntament hem de facilitar les eines perquè les persones que viuen i es mouen a la ciutat puguin desenvolupar-se lliurement com a persones i com a professionals. Per això, hem de donar suport al teixit associatiu, a les iniciatives culturals, procurar retenir el talent, donar oportunitats als que comencen… en definitiva, hem d’aconseguir que els terrassencs i les terrassenques visquin, treballin i es desenvolupin a Terrassa amb una bona qualitat de vida, oportunitats, i de forma còmode.

– Amb qui podria governar? Amb qui no?

Jo em presento per guanyar, però no per mi, sino per guanyar Terrassa. I em presento amb un programa realista, amb un fort contingut social i de progrés, i a la vegada

valent i ambiciós. Si el resultat de les eleccions obliga a pactes, estic disposat a parlar amb aquells partits que comparteixen el nostre programa. Amb aquells partits que creuen en Terrassa i en la seva gent i que volen, des d’una visió de progrés, acordar mesures per fomentar el creixement i la cohesió social.

– Com es la Terrassa que somia?

Jo somio amb una Terrassa lliure de desnonaments, generadora d’oportunitats i de llocs de treball. Una Terrassa cohesionada socialment, creativa i creadora, estudiosa, emprenedora, treballadora i valenta. Jo somio amb una Terrassa capital industrial de Catalunya. Però també amb una Terrassa verda, amable, ben estructurada i bonica també. Una Terrassa esportiva i també turística, perquè tenim molt per ensenyar. Una Terrassa, en definitiva, possible. Està al nostre abast. Junts podem fer que aquesta Terrassa somiada sigui realitat. I insisteixo, ho farem junts.

– El fet de portar tants independents als 1ers llocs de la llista, dóna la impressió d’un allunyament del PSC, és volgut?

Jo sóc socialdemòcrata i lleial al meu partit. Però crec que per governar Terrassa cal comptar amb gent de dins i de fora del PSC. La política municipal es composa de molts àmbits i sectors diferents i per això és bo que un govern municipal compti amb persones que provenen de sectors específics i que poden aportar coneixement i experiència en determinats temes. Aquest coneixement, aquesta implicació, enriqueix un equip de persones compromeses, preparades i que estic segur que faran un gran labor per la ciutat.

Switch to mobile version