Autor Política
19 Maig 2015 a 12:00

Jordi Ballart assegura que Terrassa podria ser un port sec

A mig camí entre Barcelona i la Catalunya interior

Jordi Ballart i Amadeu Aguado a la roda de premsa per presentar les propostes socialistes de Lideratge TerritorialJordi Ballart i Amadeu Aguado a la roda de premsa per presentar les propostes socialistes de Lideratge Territorial

Jordi Ballart i Amadeu Aguado a la roda de premsa per presentar les propostes socialistes de Lideratge Territorial // Imatge cedida per la Federació PSC Vallès Oest

Ahir al matí, el PSC de Terrassa va celebrar un acte per parlar sobre el lideratge territorial de la ciutat. Un tema sobre el qual el líder socialista va proposar redefinir l’anomenada Franja Est per convertir-la en un punt logístic potent que permeti a Terrassa exercir un potent lideratge territorial i econòmic.

La Franja Est és un espai definit per diverses vies de comunicació: el futur traçat de la B40 cap a Sabadell i Granollers, l’autopista C58, la carretera N150, l’eix de l’E9 o la línia de ferrocarril de rodalies. A més, en aquest espai també s’hi troben els equipaments de la Comissaria Central dels Mossos, el Parc de carreteres, la base dels autobusos  urbans de Terrassa, el centre d’acollida d’animals domèstics, Mercavallès, les pistes de conducció, l’institut, la seu del Consell Comarcal, el parc tecnològic de la UPC, el camp de golf, l’hotel la Mola, el complex de Torrebonica, i l’Hospital de Terrassa.

Segons Jordi Ballart “ara és el moment de posar totes aquestes peces sobre la taula i de mirar-les no només com qui es planteja endreçar la zona, sinó des del punt de vista de generar oportunitats de futur per a la nostra ciutat”. En aquesta línia, l’alcaldable del PSC proposa “la construcció d’un Parc Logístic a mig camí entre l’entorn metropolità de Barcelona i la Catalunya interior”, i assegura que “la zona reuneix els requisits necessaris per impulsar el projecte d’un “port sec”, una terminal intermodal de mercaderies, connectat amb el port de Barcelona i l’aeroport, així com amb la resta d’infraestructures logístiques i de transport de l’entorn metropolità. I per suposat amb capacitat d’assumir operacions de transport a escala nacional i internacional i també de tràmits de duanes”.

No obstant això, segons el líder socialista és prioritària la millora dels accessos als diversos equipaments i serveis ja existents en aquesta zona. A més, els socialistes també plantegen una millora de les comunicacions, i asseguren que “podríem recuperar l’antiga estació de Torrebonica, per connectar les estacions de Terrassa Est i Sabadell Oest; també proposem una connexió per a vianants i bicicletes en aquesta zona, inclòs l’Hospital, i el nucli urbà de la ciutat”.

Ballart, que assegura que aquesta Franja Est suposa “una oportunitat de futur, un repte que comença aquest mateix 2015”, manifesta que l’objectiu és fer que aquest espai “guanyi en coherència, en qualitat i en capacitat de generar oportunitats per a la ciutat”. En aquest sentit, l’alcaldable del PSC va avançar que buscaran la complicitat d’altres administracions, especialment de l’Ajuntament de Sabadell.

D’altra banda, Amadeu Aguado, número 7 de la llista de la candidatura socialista i actual Tinent alcalde de Promoció Econòmica, va explicar que entre els principals compromisos del PSC hi ha la “redacció d’un Pla Estratègic Territorial de Terrassa, mitjançant un procés participatiu”. Un pla, va explicar Aguado, que definirà el posicionament de Terrassa a la comarca, a l’entorn de Barcelona, i al conjunt català, evidentment també tenint en compte el context espanyol i del sud d’Europa.

Finalment, altres qüestions que els socialistes defensen fermament en el seu programa electoral són el Pla de l’Anella Verda, l’impuls del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, i seguir reclamant la finalització de l’autovia orbital B40, com a infraestructura clau per al desenvolupament econòmic de la ciutat.

Switch to mobile version