Autor Economia
16 Maig 2015 a 16:00

La Cecot valora el consens per arribar a l’acord de l’increment dels sous fins l’1%

Una moderació salarial necessària

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

La patronal Cecot ha recolzat el preacord entre els sindicats UGT i CCOO i les patronats CEOE i Cepyme, que preveu un increment dels salaris fins l’1% el 2015, i del 1,9% en 2016.

La Cecot considera que aquest preacord respecta una necessària moderació salarial per tal de garantir la competitivitat de l’economia i la capacitat exportadora de les empreses i, també reflecteix l’evolució positiva dels principals indicadors que confirmen la recuperació.

La patronal valora positivament aquest preacord perquè és fruit del consens entre els agents econòmics. Segons David Garrofé, secretari general de la Cecot “és important que siguem capaços d’arribar a consensos i sobre tot en aquests temes ja que trobar un equilibri intern entre els diferents sectors empresarials no era una tasca gens fàcil”.

A causa de la disparitat en les conseqüències que un mateix factor pot tenir en l’activitat en funció del sector en el que aquesta es desenvolupa, a partir d’ara caldrà tendir a la sectorialització i variabilitat de la remuneració en els acords que es vagin desenvolupant.

Garrofé va concloure que “l’afectació dispar que determinades decisions poden tenir sobre un sector d’activitat o un altre és una característica important del nostre sistema productiu actual, que res té a veure amb èpoques passades, i que s’ha de tenir en compte per assolir l’equilibri generalitzat ”.

Switch to mobile version