Autor Ensenyament
13 Maig 2015 a 16:30

L’equip de robòtica del IES Can Jofresa viatjarà a la First Lego League d’Arkansas (USA)

The Lego Stones ha agraït les aportacions rebudes en un acte

L’equip de robòtica The Lego Stones del IES Can Jofresa de Terrassa

L’equip de robòtica The Lego Stones del IES Can Jofresa de Terrassa //Imatge cedida pel IES Can Jofresa

Després de temps de recerca, l’equip de robòtica The Lego Stones del IES Can Jofresa de Terrassa ha aconseguit el finançament per viatjar a la gran final de la First Lego League d’Arkansas (USA). Divendres passat l’equip va voler agrair amb un acte totes les aportacions que han fet possible l’aventura.

Les donacions de 16 empreses i entitats han permès a The Lego Stones reunir els 20.000 euros necessaris per al viatge. En aquest acte, l’equip va fer una breu exposició del seu projecte sobre la integració social dels infants, que consta de tres fases: prevenció i divulgació del projecte en qüestió, detecció del problema per poder ajudar l’infant i la tercera fase és l’implementació d’accions correctores.

L’equip ha creat la una pàgina web i xarxes socials per promocionar-se, i ha dissenyat i construït un robot que ha de fer un recorregut i resoldre diferents tasques en temps limitat. En aquest acte es va fer una petita exhibició del seu funcionament.  S’han inscrit en aquesta edició més de 70 equips d’arreu del món. L’equip ha marxarat de l’aeroport BCN El Prat avui de matinada i faran escala a París i d’allà ja prendran la direcció als EUA.

Gabriel Blanes, professor de l’Institut Can Jofresa i entrenador The Lego Stones, va explicar en declaracions a Canal Terrassa Vallès que: “Arribar fins aquí ja és molt. Estem molt satisfets i ara el que volem és anar allà i fer-ho el millor possible, evidentment. Penso que gran part de la feina està feta i jo el que vull també és que gaudeixin aquesta experiència, aquesta final internacional que, ja només el fet de poder anar-hi, és un gran premi.”

Després de les diferents presentacions, es va fer entrega d’una samarreta, com a mostra d’agraïment, a tots els representants de les diferents empreses. Els assistents els van felicitat pel nivell del seu projecte i un cop finalitzat l’acte, es va fer una foto conjunta amb  les empreses i l’equip.

El representant de Talk&Code, un dels patrocinadors, va animar l’equip: “Avui ens han deixat impressionats tot l’equip de The Lego Stones amb la seva demostració a l’Institut Can Jofresa de Terrassa. És un orgull poder esponsoritzar el vostre projecte. Molts ànims per la final de la FIRST Lego League!!”. “Ens omple d’il·lusió poder esponsoritzar l’equip de The Lego Stones! Ànims per la First Lego League!”, va afegir.

Les empreses patrocinadores del projecte són Obra Social “laCaixa”, Lamp Lighting, Prevencontrol, Mnactec, Ajuntament de Terrassa, Fundació CECOT Innovació, Cercle CECOT Joves Empresaris, Ampa IES Can Jofresa, CESICAT Generalitat de Catalunya, Mina d’aïgues de Terrassa, Talk&Code, PonteMASfuerte.com, Circutor, HP, Fundación Grupo Sifu i Tangent Interiorisme.

Switch to mobile version