Autor Societat
22 Maig 2015 a 14:00

L’escultura “Dinosaure” de Roc Alabern ja està rehabilitada

Un triomf de la campanya escolar “Arreglem el Dino”

El “Dinosaure” de Roc Alabern, rehabilitat // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

El “Dinosaure” de Roc Alabern, rehabilitat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Aquest dimecres van finalitzar els treballs de rehabilitació de l’escultura “Dinosaure”, de l’artista terrassenc Roc Alabern, ubicada al nus viari format per la N-150, la seva variant i l’avinguda de Madrid.

Les obres de restauració, que han durat tres setmanes, han anat a càrrec del Servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Terrassa, amb pintura que van cedir dues empreses privades: Pintures Jotun Iberica i Drogues i Pintures La Moderna. Per començar es van retirar totes les capes antigues, es va condicionar la superfície de l’escultura i es va tornar a pintar, aquest cop amb la previsió que, encara que estigui a la intempèrie, sigui més resistent i el seu deteriorament sigui més lent.

La rehabilitació del dinosaure té el seu orígen en la campanya “Arreglem el Dino”, promoguda pels alumnes de l’escola Roc Alabern. L’escultura és el símbol d’aquest centre educatiu i cada any els seus alumnes hi fan una visita. Darrerament, els escolars havien comprovat que l’obra s’havia anat deteriorant i per això van decidir buscar el suport ciutadà per a la seva recuperació. El passat mes d’abril, durant una visita a l’Ajuntament, els alumnes van traslladar la seva inquietud a l’alcalde, Jordi Ballart, qui es va comprometre a emprendre la rehabilitació que es demanava.

Quan es va fer públic aquest compromís, les empreses Pintures Jotun Iberica i Drogues i Pintures La Moderna es van oferir a donar la pintura necessària. Aquesta col·laboració es va formalitzar en un conveni entre l’Ajuntament de Terrassa i les companyies, que han aportat 80 i 20 litres de pintura, respectivament.

L’escultor i artista Roc Alabern (1945-2003) va crear el Dinosaure reciclant carrosseries de cotxes. Durant la Festa Major de Terrasa de l’any 1986 es va exposar al centre de la ciutat, i posteriorment, l’empresa Autotex la va adquirir i la va instal·lar davant la seva seu, a Viladecavalls. Després del tancament de l’empresa,  l’any 2007, l’Ajuntament de Terrassa va adquirir l’obra i la va instal·lar en una de les entrades de la ciutat, el nus viari de la N-150.

Switch to mobile version