Autor Cultura
29 Maig 2015 a 13:30

Maria Betriu presenta un nou disc

El treball s’anomena “Maria Betriu canta estàndards en català”

Maria Betriu // Imatge del web Twitter.com

Maria Betriu // Imatge del web Twitter.com

La cantant Maria Betriu presenta el seu nou treball discogràfic, anomenat “Maria Betriu canta estàndards en català”, que sortirà a la venda demà dissabte 30 de maig. El repertori està format per onze temes: cinc estàndards clàssics de swing, quatre arranjaments a ritme de bossanova, una balada i un bolero, tots ells adaptats al català per lletristes com Josep Maria Andreu i Jaume Picas, entre d’altres, i arranjats per Arnau Gil.

El treball discogràfic també és un homenatge a les grans dives i solistes del jazz que han inspirat a Maria Betriu al llarg de la seva carrera. El disc és una mirada enrera però a la vegada és també una mirada endavant. És el fruit dels records de la dilatada carrera de la cantant i de la revisió d’aquests estàndards amb ulls actuals i la necessitat d’expressar-hi coses noves.

A més, el disc compta amb la col·laboració especial del trompetista Josep Maria Farràs en cinc temes, així com la del baterista Adrià Font, tots dos pioners del jazz a Catalunya. També s’hi troben altres músics acompanyants com Haizea Martiartu al saxo alt, Gil a la guitarra elèctrica i clàssica, Federico Mazzanti al piano i Ramon Grimalt al contrabaix. Aquest disc ha estat possible en una part gràcies a una campanya de micromecenatge a través de la pàgina Verkami.

Switch to mobile version