Autor Societat
1 Maig 2015 a 12:00

Terrassa amb “la Caixa” per Cap nen sense bigoti

La ciutat ha aportat 1.408 litres de llet

Campanya de Recollida de llet a oficines. Banc dels Aliments - OS la Caixa

Campanya de Recollida de llet a oficines. Banc dels Aliments – OS la Caixa // Imatge cedida per “La Caixa”

Novament, els terrassenca han mostrat la seva solidaritat en la exitosa campanya Cap nen sense bigoti, han recaptat 1.408 litres de llet a la recollida física a les 26 oficines de “la Caixa” a Terrassa i centres associats a l’Obra Social “la Caixa”.

En total, la campanya ha recaptat 298.00 litres de llet arreu de Catalunya. Per una banda, els catalans han portat físicament 175.000 litres a les 1.422 oficines de tot el territori. Per altra banda les aportacions fins ara als canals electrònics sumen 123.000 litres.

La campanya, impulsada per l’Obra Social “la Caixa” i el Banc dels Aliments, és pionera en la recaptació d’un únic producte, la llet. Després d’una setmana s’ha aconseguit recollir una mitjana de 113 litres per oficina. Així mateix, CaixaForum i els centres de gent gran dels quals disposa l’Obra Social “la Caixa” han servit de promotors i escenaris d’aquesta iniciativa.

A partir d’ara, els qui ho desitgin poden continuar col·laborant fins el 20 de juny fent aportacions econòmiques als canals electrònics: web Microdonatius de “la Caixa” (www.lacaixa.es/microdonatius ), portal de “la Caixa” (www.lacaixa.es ), Línia Oberta, CaixaMòbil, canvi de Punts Estrella i SMS amb la paraula “LLET”o “LECHE” al 28024.

Tots els donatius aniran destinats a minorar les necessitats anuals de llet als bancs dels aliments catalans, que es xifren actualment en 13 milions de litres de llet. Amb la quantitat aconseguida es pot garantir el consum mínim de llet d’un litre per consumidor i setmana. 50.000 de les 252.000 persones amb una dieta deficitària en llet són nens d’entre 1 i 12 anys. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) apunta que un got diari de 200 mil·lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21% de les seves necessitats de proteïnes i el 8% de calories i nutrients.

En total la campanya Cap nen sense bigoti ha recollit 298.000 litres de llet que es sumen als 100.000 litres de llet que va donar l’Obra Social “la Caixa” com a tret de sortida a la campanya.

La iniciativa respon a la insuficiència al Banc dels Aliments d’aquest producte de cost assequible i caducitat estimada de tres mesos. Dels 21.870.890 quilos d’aliments recollits l’any passat pels bancs dels aliments catalans, 3.069.512 eren llet, el que equival a 12 litres de llet per any, quan la quantitat mínima requerida seria d’uns 50 litres a l’any.

Switch to mobile version