Autor Cultura
26 Maig 2015 a 14:00

Terrassa es prepara per a la Festa Major de Sant Pere

Arrenca divendres amb el 12è. Sant Pere Sona!

Festa Major ds sant Pere // Imatge cedida per David Traver

Festa Major ds sant Pere // Imatge cedida per David Traver

La Plaça del Triomf de Terrassa acollirà, durant el proper cap de setmana,  la  38ena edició de Festa Major de Sant Pere que acollirà més d’una vintena d’actes, entre ells la 12a. edició del Festival Sant Pere Sona!

Una comissió de festes formada pels membres de La Papallona de Sant Pere i amb veïns i col·laboradors,  s’han fet càrrec,  per tercer any consecutiu,  d’organitzar la Festa Major de Sant Pere.

Una Festa que es manté fidel a l’aposta de la música i les activitats per als més petits.  El programa conté 23 actes, la majoria propis de les festes majors populars com són la cercavila, el ball de nit, la paella popular del diumenge o la xocolatada i la Festa Infantil.

Enguany, però, la Festa Major de Sant Pere conté actes nous, com una exhibició de Capoeira, una exposició de bonsais, la final de futbol de la Copa del Rei en directe a través d’una pantalla gegant al mateix Carrer Ample i una concentració de cotxes clàssics i mítics.

La música estarà present al Cercatasques musical, que és el primer acte de la festa, al 12è Festival Sant Pere Sona!, a les exhibicions de Bollywood i country, al ball de nit i a les Havaneres, l’acte que tancarà la Festa Major, el diumenge dia 31 de maig.

Amb un pressupost total de 8.500€, que prové principalment de la publicitat de comerços del barri i també a diverses aportacions de veïns i particulars, i a la subvenció de l’Ajuntament de Terrassa.

Des d‘aquí es pot accedir a tota la informació i al programa d’actes.

El 12è Sant Pere Sona! acull el doble concert de Monsterholic i Sigelpa

El concert, emmarcat dins de la Festa Major de Sant Pere, arriba a 12a edició. En totes les seves edicions s’ha apostat per grups de la ciutat de Terrassa i rodalies. El grup terrassenc de cultura popular La Papallona de Sant Pere organitza des de 2002 aquest acte.

El doble concert gratuït serà el proper divendres 29 de maig a la Plaça del Triomf i compta amb el suport de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa. El programador artístic ha estat un cop més, en David Traver.

Monsterholic

És una banda de progressiu nascuda l’any 2013. Aposten per un so molt enèrgic i sense embuts, que inclou estils molt variats. L’ànima i el compositor del grup és l’Àlex Calero, un músic capaç de combinar en directe teclats, vocoders i pads amb guitarres, veus i altres instruments. Els seus concerts sorprenen per l’energia que desprenen.

Actualment, estan presentant el seu primer treball, Anthems For The Bullied, i ja tenen enllestit el segon àlbum.

Fitxa artística:

Àlex Calero, veu, teclats, vocoders, pads i guitarres.
Guillem Rovira, bateria,
Albert Bleda, baix.
Marc Medina, guitarra.

Sigelpa

Sigelpa defineix la seva proposta com una “barreja poc ortodoxa de punk rock i folk celta cantada en català”
Al 2014 van editar el seu primer disc, TerraMorta, que els va permetre tocar per tot Catalunya i en alguns festivals de França i Espanya. Fa poques setmanes ha vist la llum el seu segon treball sota el títol de “Ens van diagnosticar un transtorn” és una representació fidel dels seus concerts.

Punk-rock, celtic folk lletres irreverents i molta festa conflueixen en la proposta d’aquesta banda terrassenca.

Fitxa artística:

Robert: guitarra
Guille: bateria
Albert: violí
Alba: acordió
Pol: veu i guitarra
Bruna: veu
Xavi: baix

Breu història del  Sant Pere Sona!

El Festival Sant Pere Sona! va néixer l’any 2002 dins de la Festa Major de la inquietud dels joves que ara formen La Papallona de Sant Pere,  grup de Cultura Popular i Tradicional, amb més de 20 anys i que compta amb una de les poques bèsties –una papallona- que llença aigua enlloc de foc.

El Festival Sant Pere Sona!  va néixer inicialment allunyat del centre neuràlgic de la Festa Major però amb els anys s’ha guanyat el lloc a l’escenari principal del Mercat del Triomf.

La filosofia dels concerts va ser molt clara des del primer dia: donar l’oportunitat a les bandes locals de Terrassa per presentar els seus directes en unes condicions tècniques immillorables oferint un concert gratuït i a l’aire lliure.

Després d’uns primers anys amb la participació exclusivament de bandes terrassenques, des de fa 2 anys el Festival s’ha anat obrint a d’altres propostes de fora la ciutat de Terrassa. El Festival tant sols va aturar-se els anys 2007 i 2008, per falta de recursos  econòmics.

La idea i direcció artística del Festival Sant Pere Sona! va de la mà de David Traver, locutor, dinamitzador cultural i apassionat de la Cultura Popular i la música terrassenca. Activista musical terrassenc, ha estat el responsable de Comunicació i Premsa durant més de 3 anys a la Casa de la Música de Terrassa. Ha dirigit programes de ràdio a Matadepera Ràdio i la Ràdio Municipal de Terrassa. Actualment, com a membre de l’Associació Indirecte, és el responsable de la gestió dels Bucs d’assaig de la Casa Baumann.

Switch to mobile version