Autor Societat
13 Maig 2015 a 11:00

Torna el Cicle de Cinema de Drets Humans

La cinquena edició organitzada per l’ICATER i la Síndica de Terrassa

Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa // Imatge del web de l'ICATER

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa // Imatge del web de l’ICATER

Per cinquè any consecutiu, dins el marc dels actes de celebració de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) organitza de manera conjunta amb la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, el Cicle de Cinema de Drets Humans.

Segons els organitzadors, en un moment de crisis social i econòmica com l’actual, que sovint motiva la retallada i minva de drets, cal reivindicar el seu paper fonamental dins de l’Estat de Dret, així com la necessitat de la seva defensa.

D’aquesta manera, des del dijous 14 de maig al dilluns 1 de juny del 2015 tindran lloc diferents sessions obertes a la ciutadania de Terrassa, Rubí i Sant Cugat. El mateix 14 de maig a les 18.00h al Col·legi d’Advocats es farà l’acte inaugural sota el tema “Dret a no ser torturat i a un judici just”. Per aquest motiu es projectarà el documental “Ciutat Morta” que descobreix el cas de Patricia Heras, una noia inculpada injustament que va acabar traient-se la vida. La presentació del documental serà a càrrec del degà de l’ICATER el Sr. Ignasi Puig i Ventalló, i també es comptarà amb la participació dels directors del film Xavier Artigas i Xapo Ortega.

El 20 de maig, a les 19.00h a l’ICATER sota el tema “El treball i els drets humans” es projectarà el documental “Nada S.A. Drama d’un aturat”. Es tracta d’un film de 15 minuts que serà presentat per Joan Tamayo, advocat de la comissió de DDHH d’ICATER i on es comptarà amb la presència dels seus directors: Albert Pintó (professor de l’ESCAC) i Cayetano Casas (Caricaturista del Diari Sport).

Seguidament està prevista una conferència titulada “2015: què és avui el món del treball? Quina és la seva realitat i quines són les perspectives de futur?” a càrrec del senyor Eduardo Rojo Torrecillas, Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UAB. Rojo també és professor a la llicenciatura de Dret, la diplomatura de Ciències Econòmiques i Empresarials, la llicenciatura en Ciències del Trabajo i la llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses. Investigador a les Universitats de Barcelona, UAB i Girona, Rojo ha presentat nombrosos treballs a nivell espanyol i internacional, i ha ocupat diferents llocs de responsabilitat a administracions públiques i universitàries. A la conferència, parlarà sobre el món del treball, els problemes de bona part de la població treballadora, i de les perspectives de futur per tractar de redreçar la situació actual per tal de garantir l’exercici dels DDHH.

El 26 de maig a les 15.00h a l’espai de l’ICATER es projectarà el film “El color del paraíso” sota el tema “El dret de les persones amb discapacitat”. Aquest film de Majid Majidi explica la història d’un nen cec iraní que al tornar a casa en acabar el curs el seu pare vol refer la seva vida i un fill cec li suposarà un estorb i una vergonya. La presentació serà a càrrec de l’advocada de la comissió de DDHH d’ICATER i membre de PRODIS, Teresa Rojas Pomar.

El mateix dia a les 17.15h tindrà lloc al mateix espai la conferència “Las persones con discapacidad ante los procedimientos judiciales. Los estándares de la Convención sobre los Derechos de las persones con discapacidad”. Aquesta conferència està organitzada conjuntament amb la Fundación Abogacía.

Finalment, el dilluns 1 de juny a les 19.00h es celebrarà la cloenda del Cicle sota el tema “Dret a l’habitatge. Contra la pobresa infantil i energètica” al Cinema Catalunya amb la projecció del film “El Chico” de Charles Chaplin. La presentació de al projecció, que compta amb la col·laboració del Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Terrassa, serà a càrrec de Joan Tamayo, Advocat de la comissió de DDHH d’ICATER.

Entre els convidats hi haurà membres de l’Observatori de Drets Humans, membres de la taula de Pobresa Energètica de Terrassa, el senyor Arcadi Oliveras – economista, doctorat i professor de Ciències Econòmiques a la UAB, president de Justícia i Pau Barcelona i activista – i el senyor Diosado Toledano – membre fundador de EUA, pres polític durant el franquisme, i exiliat a França. Dirigent del sindicat històric de SEAT, activista altermundista, participant als fòrums socials de París i Florència, i coordinador de la comissió promotora d’una iniciativa legislativa popular (ILP) per a la renta garantida de ciutadania al Parlament de Catalunya –.

Switch to mobile version