Autor Cultura
29 Juny 2015 a 11:30

Bona actuació dels Castellers de Terrassa a la Diada de Sant Pere de Figueres

Al costat dels Castellers de Figueres, els Xerrics d’Olot i els Esperxats de l’Estany

3d7 // Imatge cedida pels Castellers de Terrassa

3d7 // Imatge cedida pels Castellers de Terrassa

Aquest cap de setmana, els Castellers de Terrassa van viatjar a Figueres per actuar a  la Diada de Sant Pere juntament amb la colla local, els Castellers de Figueres, els Xerrics d’Olot i els Esperxats de l’Estany.

Els Castellers de Terrassa van realitzat una bona actuació. En primera ronda van descarregar el quatre de set amb agulla, el quatre de set en la segona  i el tres de set en la tercera. Tots tres castells han estat assolits amb tranquil·litat i sense cap mena de dubte. En la ronda de pilars, els Castellers van descarregat el pilar de cinc, amb l’estrena a plaça del casteller que anava al segon pis.

Al seu torn, els amfitrions, els Castellers de Figueres van carregat el quatre de set amb agulla i descarregat el tres de set amb agulla i el quatre de set. A la ronda de pilars van descarregar dos pilars de cinc.

Els d’Olot van descarregar el tres de sis amb agulla, el dos de sis i el tres de set. Aquest últim, després d’un primer intent desmuntat. A la ronda de pilars van descarregat el pilar de cinc.

Els Esperxats de l’Estany van completar dues rondes de castells amb el tres de sis i el tres de sis amb agulla. Per tancar l’actuació han fet dos pilars de quatre.

El passat dimarts 23 de juny els Castellers de Terrassa van actuar en el marc de la festa de falles de Pont de Suert. Una mena d’agermanament entre dues tradicions culturals arrelades al territori català: falles i castells.

Els fallaires, baixen des del Faro amb les falles flamejant fins al poble, i un cop reunits tots a la Plaça del Mercadal, amunteguen les falles mig carbonitzades al centre encenent una gran foguera. Els castellers que no van baixar falles i estaven a la plaça van realitzar un pilar de quatre de benvinguda quan els primers fallaires arribaven a la plaça. A l’arribada del gruix dels portadors i coincidint amb el toc de l’aleta dels músics es va encendre la foguera de Sant Joan a Pont de Suert.

A la mitjanit es va fer una petita cercavila i els castellers van realitzar una actuació castellera entre l’entusiasme i l’astorament del nombrós públic a plaça. Omplint la plaça d’aplaudiments i crits des de l’entrada del pis de dosos fins el moment de descarregar, escatant eufòricament en el moment de l’aleta. Els més valents, al veure-ho també s’apropaven per ajudar, participant dels castells del poble.

La colla blau turquesa va descarregar el 3 de 7, 2 de 6 amb figuereta al pis de dosos, 4 de 6 amb agulla on l’anxaneta del pilar portava la samarreta dels fallaires de Pont de Suert i dos pilars de quatre un d’ells aixecat per sota.

Aquest proper cap de setmana és la Festa Major de Terrassa, i els blauturquesa tenen una setmana intensa de preparació, amb tres assaigs especials.

Switch to mobile version