Autor Societat
17 Juny 2015 a 16:30

El nou projecte d’intercanvi de llibres ArlliBRE arriba a Terrassa

Es donarà ús als troncs dels arbres abatuts per les ventades

Instal·lació d'un ArlliBRE davant de la Biblioteca Central

Instal·lació d’un ArlliBRE davant de la Biblioteca Central // Imatge del Flickr d’Àgora Terrassa

Avui a les 19.00h, la Biblioteca Central acollirà la presentació d’ArlliBRE, una proposta d’intercanvi de llibres que utilitzarà els troncs recollits a causa de les ventades del desembre passat a la ciutat. Alguns d’aquests troncs han estat reconvertits en biblioteques col·lectives, a l’estil dels projectes bookcrossing presents a moltes ciutats, per tal de fomentar la lectura i la participació entre la ciutadania.

L’impulsor d’aquest projecte, Àgora Terrassa, pretén crear una cadena pel foment de la lectura, on cada persona pot agafar un llibre i deixar-ne un altre. En tant que espai de diàleg obert a tothom i impulsora de projectes per dinamitzar la ciutat, Àgora Terrassa ha comptat amb Amics de les Arts, l’Associació d’Entitats per a la Inclusió, la Bct Xarxa i el Servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Terrassa per a fer realitat aquest projecte de cooperació i compromís ciutadà.

Inicialment, els troncs es podran trobar adaptats com a biblioteca col·lectiva dins de les biblioteques de la ciutat, al Bar d’Amics de les Arts, al punt d’intercanvi del grup de literatura, a l’avinguda Francesc Macià davant de la bd6, al passeig del Vapor Gran, davant del Qu4drant.0, al Passeig de les Lletres davant de al Biblioteca Central, i al Parc de Sant Jordi. Si l’experiència resulta positiva, està previst ampliar els punts d’intercanvi col·locant més ArlliBREs.

El passat divendres 5 de juny, el Festival Poètic Elixir ja va comptar amb un prototip d’ArlliBRE per començar a promocionar-lo. A partir d’avui mateix, s’oferirà a la ciutadania la possibilitat de fer els primers intercanvis de llibres amb unes lectures davant d’aquest element urbà, natural i cultural.

Switch to mobile version