Autor Ensenyament
10 Juny 2015 a 17:00

El programa Young Athletes d’esport pels infants amb discapacitat intel·lectual compta amb 2 escoles catalanes

L’escola Crespinell de Terrassa acull la festa de cloenda

Cloenda a l'Escola Crespinell de Terrassa l'any 2014.// Imatge cedida per Special Olympics Catalunya

Cloenda a l’Escola Crespinell de Terrassa l’any 2014.// Imatge cedida per Special Olympics Catalunya

Young Athletes és un programa internacional d’Special Olympics que mitjançant jocs, cançons i altres activitats introdueixen al món esportiu a nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel∙lectual. Enguany és el segon any que Special Olympics Catalunya introdueix dues escoles catalanes en aquest  programa: l’escola Crespinell de Terrassa i l’escola de Les Aigües de Mataró.

El foment de l’esport entre els nens i nenes amb discapacitat intel∙lectual és un dels objectius de Special Olympics. El programa Young Athletes,  un projecte que busca fomentar el seu creixement físic i mental mitjançant diferents  activitats,   inclou jocs,  cançons  i  activitats  pre‐esportives  adaptades  a  les  seves necessitats.

El programa Young Athletes  es va implantar a Catalunya l’any passat a dues escoles d’educació especial, l’escola de les Aigües a Mataró i l’escola Crespinell de Terrassa, seu de la festa de cloenda.

El pròxim divendres 12 de juny, a les 10h, es celebrarà la festa de cloenda a l’Escola Crespinell de Terrassa on els petits esportistes mostraran el circuit d’activitats que durant tot el curs han practicat. Així que, aquest divendres  els alumnes terrassencs mostraran totes les habilitats adquirides durant l’any en la festa de fi de curs. El personal especialitzat prepara activitats com llençar una pilota, fer circuits, jugar i interactuar amb els altres nens i nenes, etc. i serveixen per millorar habilitats motores com l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació.

El treball, com no podia ser d’una altra manera, continua a casa amb les famílies, ja que la seva implicació en el programa és essencial per seguir avançant i millorant.

El programa Young Athletes crea consciència i promou la inclusió i acceptació en la societat mitjançant l’activitat  física  dels  més  joves.  Els  nens  i  nenes  amb  discapacitat  intel∙lectual  tenen  l’oportunitat d’aprendre, créixer i divertir‐se gràcies a les seves famílies, mestres, entrenadors, voluntaris i especialistes des de ben petits.

Fitxa tècnica

  • Festa cloenda Young Athletes 
  • On: Escola Educació Especial Crespinell
  • Adreça: Carrer del Pantà, 7, Terrassa
  • Hora: 10h
Switch to mobile version