Autor Waterpolo
27 Juny 2015 a 13:00

Els waterpolistes del CN Terrassa guanyen plates als Jocs Europeus de Bakú

Han triomfat tant a masculí com a femení

Waterpolistes del CN Terrassa // Imatge cedida pel CN Terrassa

Waterpolistes del CN Terrassa // Imatge cedida pel CN Terrassa

Oriol Albacete, Marc Salvador, Oriol Rodríguez, Àlex de la Fuente, Álvaro Granados i Jordi Chico, en el capítol masculí, i Sandra Domene, Anna Roldán i Paula Leitón, en el femení, s’han fet amb un lloc en la història del CN Terrassa. Tots ells han aconseguit la medalla de plata amb les seleccions espanyoles de waterpolo en els Jocs Europeus de Bakú (Azerbaidjan), una fita encara més rellevant en tractar-se de la primera edició d’aquesta competició internacional.

El club va tenir un pes decisiu en la consecució d’aquests èxits, especialment en categoria masculina, atès que va aportar pràcticament la meitat del combinat estatal, sis jugadors sobre un total de tretze. El màxim responsable de la secció de waterpolo, Dani Nart, va afirmar que es tracta d’una generació que reuneix “volum i qualitat. Comptem amb jugadors referents que arrosseguen els seus companys d’equip, de manera que es produeix una progressió de tots ells”. L’entrenador egarenc va remarcar que aquests resultats són fruit “d’un treball tècnic de molts anys destinat a configurar una escola de waterpolo de referència, de la qual vagin sortint jugadors i jugadores que puguin nodrir els primers equips i, en aquest cas, també les seleccions estatals”.

Nart va reconèixer que bona part d’aquests jugadors tindrà la seva oportunitat en el sènior: “la intenció és que treguin el cap des d’ara mateix. En el cas de les noies, totes tres ja estan plenament integrades en el primer equip”. Aquest cap de setmana, els equips cadets i juvenils afrontaran la fase final del Campionat de Catalunya a les Piscines Municipals de Montjuïc, on tractaran de sumar nous podis. El cadet i el juvenil masculí parteixen com a favorits després de finalitzar la lliga com a líders.

El combinat masculí va caure de només un gol, 7 a 8, contra Sèrbia. “Una derrota sempre és un pal, però, uns dies després, més en fred, comences a adonar-te del que has aconseguit”, va opinar de la Fuente. “No havíem dipositat cap expectativa en la competició. Anàvem partit a partit, sense cap objectiu prefixat, de manera que la medalla de plata suposa un gran premi”, va remarcar. Salvador va definir l’experiència com a “preciosa. Hem arribat molt lluny, tant que ens vam quedar a un pas de l’or”. Rodríguez i Granados, tercer màxim golejador del campionat, asseguren que el grup era “una veritable pinya, una família”.

En el cas de la competició femenina, el desenllaç va ser encara més cruel. Espanya guanyava de dos, 8 a 10, a tres minuts de la conclusió, però la reacció final de Rússia va conduir el matx a una tanda de penals que no va somriure la selecció dirigida per Javier Aznar. “Se’ns va escapar. Ho teníem encarat”, va confessar Roldán. “Ens vam quedar amb la mel als llavis i allà va ser un podi amarg. Ara, sens dubte, ja estic més satisfeta, ja que, per a mi, va ser un èxit inesperat”, va reconèixer. El proper repte ja el té marcat al calendari: el Campionat d’Espanya Juvenil que organitzarà el club del 10 al 12 de juliol.

Switch to mobile version