Autor Política
11 Juny 2015 a 17:00

ERC i TeC presenten un projecte comú de canvi per Terrassa

Una alternativa al continuisme del PSC

Isaac Albert i Xavi Matilla a la presentació del document comú d'ERC i TeC

Isaac Albert i Xavi Matilla a la presentació del document comú d’ERC i TeC // Imatge cedida per ERC Terrassa

Ahir, el representant d’ERC Terrassa, Isaac Albert i de Terrassa en Comú, Xavi Matilla van presentar un document en el qual exposen un projecte comú de canvi per a Terrassa, sobre uns eixos comuns, per tal de alçar-se com a l’alternativa possible i real al continuisme del PSC.

Les dues formacions coincideixen en el fet que “les passades eleccions municipals han expressat a les urnes una ferma voluntat de canvi, a través del vot a diferents forces polítiques que hi ha apostat de manera decidida. Ara és imprescindible que aquestes forces construïm un espai polític que lideri aquest canvi”.

Aquest document pretén ser un exercici de transparència davant la ciutadania, i explica el projecte compartit amb una clara voluntat de confluència “per tal de donar una resposta concreta a allò que els ciutadans i les ciutadanes van expressar a les urnes amb el seu vot, prenent la veu de la demanda ciutadana que el passat 24 de maig va demanar canvi, i posant les bases per fer possible aquest canvi”.

Els quatre eixos en els quals coincideixen les dues forces polítiques que volen impulsar el canvi són:

  1. Lluitar contra l’exclusió i la vulnerabilitat social, per sortir tots plegats de la crisi sense deixar ningú pel camí
  2. Impulsar un nou model econòmic i de ciutat inclusiu, equitatiu, sostenible i que proporcioni igualtat
  3. Organitzar un Ajuntament del segle XXI per construir democràcia, ciutadania i comunitat, tot afavorint l’apoderament, l’autonomia i la cooperació de les persones i els col·lectius, entre ells i amb les institucions i organitzacions.
  4. Facilitar des de l’Ajuntament el dret a decidir de la ciutadania, donant suport al procés constituent que promogui el Parlament de Catalunya i a l’exercici de la sobirania del poble català.

Amb aquest document, ERC i TeC també es comprometen a donar suport al procés sobiranista del poble català, fent de Terrassa un actor protagonista en l’exercici del dret a decidir dels ciutadans i de la sobirania del poble de Catalunya. En aquest sentit, les dues formacions es comprometen als següents punts:

  1. Volem que el govern sortint del 13 de juny sigui favorable a un escenari de ruptura democràtica i d’inici d’un procés constituent a través de l’exercici de la sobirania popular
  2. Promoure i donar suport a les campanyes que puguin realitzar-se per a reforçar el caràcter constituent de les properes eleccions. Constatem la urgent necessitat de passar de la declaració de sobirania al seu exercici
  3. Liquidar tots els impostos que abona l’Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya
  4. Donar suport a les accions que el Parlament de Catalunya pugui prendre per constituir la República Catalana.
Switch to mobile version